17.10.2018

Ege'nin Hamsisi 13.bölüm özet. Melahat'ın Zeynep'le sabır imtihanı

Melahat'a yardım eden Zeynep meğerse yemek yapmayla ilgili hiç bir şey bilmediği gibi bir de beceriksizmiş. Melahat usta kızın beceriksizliklerini gördükçe sabrı azalmaya başlarken Zeynep de her fırsatta işi bırakma moduna girer. Deniz ise elinden geleni fazlasıyla yapmaya çalışır. Kemençe çalmada ve mani atışmasında yetersiz kalınca sosyal medyada "Fırtına Şevket'in Mıhlama" dükkanına sayfa açar. Yemek yaparken resim ve videolar çekip paylaşır. Şevket ustanın hoşuna gider.

İki ustanın da yardımcıları küsüp gider. Dursun ve Zehra kasabada biraz dolaştıktan sonra bu sefer de Sevim'in çay bahçesine gidip iş isterler. O sırada çocukları Eşref Can okula başlamış; haylazlıklarıyla ilk ihtarını almıştır. Çocuklarıyla ilgilenmek isteyen anne baba artık çay bahçesine tam zamanlı gelemeyeceklerini söylemektedir. İkiliyi işe alırlar. Melahat hemen Zehra ile konuşmak; Sevim'le kozlarını paylaşmaya gider ama ikisinden de beklemediği tepkiler alır.

Dursun'un bir fikri vardır. Sadece çay satarak çok az para kazandıklarını söylediği Eşref abi ve ailesine çay bahçesini "Laz lokantasına" çevirmeleri gerektiğini söyler. Parasal anlamda kasa gelirlerinin 5 6 kat artacağını söyler. Fikir aileye cazip gelir ve hemen tadilata başlarlar. Bunu duyan Şevket usta hemen oraya gitmek için yola çıkar.

Liseye giden gençlerimiz müzik yarışmasında 'Laz Rap' türünde bir şarkı yapmışlardı. Aralarda şarkıya Fikret halanın sesi katılmaktaydı. Fikret hala da gençlerden Laz Nuri'nin otelini kapatmak için fikir vermelerini ister. Zira kendi aklına sadece böcek kurtçuk toplayıp otele salıvermek, su ve elektriklerini kesmek gelmiştir. Çocuklar bunların suç olduğunu söyleyip itiraz eder. Ama bir rezervasyon sitesinden rezervasyon yaptırıp 1-2 gün otelde kalıp sonra kötü yorum yazarsa da otele zarar vereceğini söylerler. Bu Fikret'in de kafasına yatar ve bavulunu toplayıp otele gider. Onu istemeyen Nuri ve Helga'ya rağmen bir odaya zorla yerleşir.

Helga; Nuri'ye sürekli alış veriş yaptırmakta onu kaz gibi yolmaktadır. Fikret de Nuri'nin bulunduğu ortamlarda başkan Nuri'ye yazılmaktadır. Başkan Nuri şaşkındır. O akşam başlayacak olan ingilizce kursu için pratik yaparken herkesi kursa katılmaya çağırmaktadır. İki genç aşık bir türlü görüşemeyince paket servise gittiklerini söyleyip sahilde buluşur ama bu seferde bulundukları yereden önce Fikret hala sonra Şevket usta geçer. Deniz; denize dalarak zorlukla kurtulur

Hiç yorum yok:
Write comments