15.03.2019

Bizim Hikaye 61.bölüm özet. Fikri yine başını belaya sokuyor

Hikmet'in dedesi Recai bey korku evinde bayılır. Öldüğünden korkarlar. Barış tam hapishaneden çıkarılacağı sırada tuvalette bir kavgayı ayırmaya çalışırken bıçaklanır. Filiz de o sırada kocasını kurtardığı için mutludur. O sırada kardeşleri gelip cinayet işlediklerini söylerler. Neyse ki Recai bey lokantaya gelir.

Rahmet Recai beyin yardımıyla Fikri'yi korkutup Filiz'in sigorta parasını bulması karşılığına kendisinden şikayetçi olmayacağını söyletir. Filiz'in sigorta parasını bulması için Fikri'ye 1 gün süre verirler. Filiz ise evi satmaya karar verir. Çiçek Cemal ile evlenecek, Rahmet'in kendi evi işi vardır. Barış'la ev tutup çocukları yanlarına almaya karar verirler. Üzerine de kredi almaları gerekmektedir.

Barış'ın kurtardığı adam tahliyesine 1 gün kalmış olan Murtaza isminde bir kabadayıymış. Barış; karısını değil Tufan'ı aratır. Barış'ın durumu iyidir. Hastanede Nihal ile karşılaşırlar. Kadın oğlunu vermesi karşılığında bir daha karşısına çıkmayacağına söz verir. Orada Merve ile karşılaştıklarında babası Servet'in yurt dışına kaçtığını öğrenirler.

Tam sigortacı onları sıkıştırmışken içeri Murtaza'nın adamları girer ve bir sürü para verirler. Sigorta parasının tamamını karşılamasa bile taksitlendirme için bu ön ödemeyi alırlar. Geri kalanını taksitlendirmeye ikna olurlar. Fikri ise paraları yollayan Murtaza babanın peşine düşer. Diğerleri Fikri'yi engellemeye çalışır ama o çoktan Murtaza'nın peşine düşer. Murtaza eğlenmek için Fikri'yi çiftliğe götürürler. Fikri yanlışlıkla adamın en sevdiği ve tek akrabası yiğenini öldürür

Filiz Rahmet'i yurt dışına gitmeye ikna etmeye çalışırken Deniz'in onu sevdiğini ve aralarında kurtarılacak bir şey varsa kurtarmasını ister. Rahmet; hocasına gidip Amerika'ya gitmek istediğini söyler. Vize ve pasaport işlemlerini hızlandırması gerekmektedir.

Derin ve Deniz'in babaları ailecek Fransa'ya gitmelerini istemiş ama Derin istememiştir. Rahmet sevgilisine trip atar.

Merve; Elibollara gelip abisinden bir şans daha ister ama yüz vermezler. Barış küçük oğlunu çok istediği annesine hastaneye götürür. Amerika'dan teyzesi Nihal ile ilgilenmeye gelmiştir. Hakkında dava açılmadan teyzesiyle gitmeyi çocuğunu da yanında götürme planını anlatır. Barış istemez ama küçük çocuğa sorduklarında Savaş; annesiyle kalmak ister.

Murtaza yiğenini öldürenin Fikri olduğunu kameradan görür. Fikri'nin peşine düşer. Fikri lokantaya gidip durumu anlatır. Filiz polise verelim hapishaneye girsin der ama soruşturduklarında Murtaza'nın yiğenin çok sevdiğini ve onu öldüreni öldüreceğini anlarlar. Fikri'yi saklarlar ama adamları Barış'ı rehin alıp götürür. Barış; Elibollara kaçmalarını söyler ama tabi ki kaçmazlar.

Cemil için iç işlerinden yetkililer gelip soruşturma yaparlar. Cemil'in kimliğini ve silahını isterler. Polislikten ihraç edilen adam çok üzülür. Barış'a yüklenir. İçmeye başlar. Murtaza evlerine geleceğinden korktukları için Cemil'in evine gidip saklanırlar ve annesine belli etmemeye uğraşırlar

Tufan, Cemil ve Çiçek bir plan yapıp Murtaza'nın elinden Barış'ı kurtarır. Beraberce kaçmaları gereklidir. O sırada Fikri; Tekirdağ da yaşayan abisi Zihni'nin yanına gitmeyi önerir. Çok da şansları olmadığı için kabul ederler. Fikri kaçmadan önce eve sakladığı parayı almaları gerektiğini söyler. Oraya gittiklerinde Murtaza ve adamlarının evlerini yaktığını görürler. Adamlar da onları görüp üzerlerine ateş etmeye başlar.

Hiç yorum yok:
Write comments