4.03.2019

Kuzgun 3.bölüm özet. Kesik ve Şeref ölüyor

Meryem oğlunun Rıfat'ın yanında çalıştığını öğrenince onu görmeye gider. Geçmişte Kuzgun'u alabilmek için kocasını kurtaracak kasedi Rıfat'a vermiş. Rıfat adamları aramış ama çocuğunun kaçtığını öğrenmiş. Gözü dönenen kadın emniyetin bahçesinde adamın silahıyla diğer iki çocuğunun gözü önünde onu karnından vurmuş. Rıfat Kuzgun'u kendisinin bulmadığını oğlunun kendisini bulduğunu ve yanındaki yerini istediğini söyler.

Dila Kuzgun'a tavırlı davranmaya başlar. Babasından Kuzgun'un kendi şöförü olmasını ister. Akşam bir gece kulübüne gider. Sonrasında kardeşi Kartal'ın tamirhanesini yakarken onu da öldürecek olmasıyla ilgili tartışırlar. Kuzgun içeride kardeşinin olduğunu bilmediğini söyler.

Kuzgun'a birisi Kesik'in bağlanmış resmini atıp konum yollar. Oraya gittiğinde Dila oradadır ve ilk başta yaptığı kaçırtma oyununu anladığını söyleyip Kuzgun'un karşısına dikilir. Kuzgun arkadaşını Kapadokya'ya giden otobüse bindirip yollar ama Ali'nin adamları onu yine kaçırır. Konuşturmaya çalışır. O sırada birisi uzun menzilli tüfekle Kesik'i vurur ve Ali'ye de kaçsın diye ateş eder. Ali ve adamları kaçıp gider.

Kartal dükkanın sigortası olmadığı için para alamayacağını duyunca kendisine depoyu yaktıran kişinin mekanına gider. Adamın öldürüldüğünü öğrenir. Dila'nın önüne çıkıp dükkanını yakan; kendisini öldürmek üzere olan kişiyi görüp görmediğini sorar. Dila görmediğini söyler.

Serçe de abisini görmek ister ve sevinçle arkasından seslenir. Kuzgun kıza ters davranınca Serçe üzülüp gider. Akşam gizlice evine girip eşyalarına bakar. Evde Kartal'ın dükkanındaki babasının resmini bulunca yangınla Kuzgun'un alakası olduğunu anlar

Ayhan; Kuzgun'u arayınca buluşurlar. Ona silah verip ertesi gün Rıfat'ın işini bitirmesini ister. Kuzgun önceden gidip mekanı inceler.

Dila ile dönerken arabanın bagajından tümsekte fren yapınca ses gelince Kuzgun ve Dila bagaja bakar. Kesik'in kanlar içinde cansız bedenini bulur. Kuzgun çok üzülüp ağlar. Bagajda Ali'nin Kesik'e silah doğrulttuğu resimler vardır. Dila babası ve kardeşiyle konuşur. Cesedi ne yapacaklarını konuşurlar. Dila "Ben halledicem" der.

Kuzgun terziye gider. O çocuğu sakinleştirmeye çalışır. Kesik'i öldürenin Rıfat'ın adamları olmadığının farkında olduğunu söyler. Şeref Dağıstanlı'nın yaptığının farkında olduğunu söyler. Terzi; Rıfatların defin işini polisi savcıyı bulaştırmadan yapma istemelerine Kuzgun tamam dedirtir. Dila güvendiği bir adli tıpçının cesedi incelemesini rica eder. Kuzgun bun da tamam der. Uzman adam uzun menzilli silahla vurulduğunu teyit eder. Cenazeyi ailesi görmeden defnederler

Kartal da abisini görmek görmek için gece sabırsızlıkla eve dönmesini bekler. Serçe annesine Kuzgun'un tamirhaneyi yakan olmuş olabileceğini söyler. Kuzgun cenaze için gelen Kesik'in kardeşini şuan oturduğu eve yollar.

Kuzgun'a derviş takip edilemeyen bir silah verip zenginlerden kimseye güvenmemesini tembihler. Kuzgun Ayhan'ı arayıp ben Rıfat için hazırım der.
Şeref'in oğlu Bora da İstanbul'a döner. Dila ile buluşur

Dila peşindeki babasının adamlarını atlatıp Kesik'in öldürüldüğü yere gider. Keskin nişancının vurabileceği yeri fark eder. Ali'ye Kesik'i aldığını ve nereye getirdiğini bildiklerini dolayısıyla adamlarının arasında köstebek olduğunu söyler. Ali bağıra bağıra "ne köstebeği kızım. Benim adamlarımın arasında köstebek falan olmaz" diyince köstebek olan Ali'nin yanındaki adam bunu duyup Bora'ya haber verir.

Rıfat mekana girer. Arkasından Kuzgun gelir. Kameralar kayıttadır. Şeref ve adamı da yoldadır. Kuzgun Rıfat'ı öldürünce Ayhan da Kuzgun'u öldürecektir. Planları buymuş. Rıfat bir şeylerden şüphelenip makanı terk eder. Kuzgun Şeref ve Ayhan'ın aracına biner. Öncesinde taraf değiştirip Rıfat'la buluşup olanları anlatır. Şeref'i Rıfat'ın karşısına çıkarır. Bağaja koydukları Ayhan çıkıp Rıfat'a ateş ederken Rıfat da Ayhan'a ateş eder. İkisi vurulurken yerden aldığı silahı Rıfat'a doğrultan Şeref'i Kuzgun öldürür.

Hiç yorum yok:
Write comments