30.09.2019

Aşk Ağlatır 4.bölüm özet. Ada'yı yıkan görüntü

Ada ve Mustafa arasındaki mücadele sırasında silah patlar ve adam vurulur. Dayısı Ada'ya "Bırakalım ölsün. Kurtuluruz" der ama kız silah sesinin etraftan duyulduğunu düşünüp ambulansı arar. O arada kapıyı çalan ama silah sesini duymayan Yusuf'a da başı derde girmesin diye "Bir sorun yok" der. Mustafa şikayetçi olunca dayı, yenge ve Ada'yı nezarete atarlar.

Ada iş yerindeki arkadaşını arar. Avukat sorar. Olayı Rüzgar duyar ve avukat ile gelip olanları dinler. Baristikten sonuç gelince masum olduğu ortaya çıkabilecektir ama o zamana kadar tutuklu yargılayabilineceğini öğrenir. Şikayeti geri alması için Mustafa'ya para teklif eder. Adamın Ada'ya başlık parası olarak verdiği 50 bine masraf da ekleyip 55 bin olarak verir. Mustafa kabul eder.

Ada ve ailesi Rüzgar sayesinde nezaretten çıkar. Ada patronuna karşı mahcup durumdadır. O yüzden hiç bir hizmetlinin dayanamadığı kaprisli ve sürekli insanı aşağılayan annesine eve yardımcı olarak gitmeyi kabul eder. Kadın gerçekten bir felakettir. Evde bir de Nalan'ın sevgilisi Mert vardır. Rüzgar ile anne bir kardeştirler. Mert kadının ilk evliliğinden olan oğludur.

Yusuf ise Nalan'a karşı bir vicdan azabıyla hareket etmekte; kızın boğucu duygu sömürülerine sessizce tahammül etmektedir. Fırat ve ev sahibesinin kızla ilgili uyarılarına kulağını tıkamakta Ada'yı göremeden duramasa da kıza ne diyeceğini bilemediğinden görünmeden izlemektedir. Taşıma sırasında pahalı bir şey kırılır. Olay Yusuf'a kalır. O da istifa eder. Cezaevine girip çıkmışlığı olduğu için başka bir iş bulamayınca bulaşıkçılık yapar.

Fırat ise çaresizce Yusuf'a güzel görünmeye çalışan Çiçek'i kuaföre, alışverişe ve ardından bir açılışa götürür. Bunların hiç birine para vermeden bir şekilde halletmeyi başarır.

Nalan polislere düştüm diye yalan söylerken Yusuf'a sensizliğe dayanamadığım için intihar etmiş gibi davranmaktadır. Oysaki gerçek başkadır. Mert ile tartışırken itişip kakışırken yanlışlıkla düşmüştür. Mert ambulans çağırmış, kapıyı açık bırakmış ama kimseye görünmeden kaçmıştır. Bunu bahane edip kendisini ziyarete gelen Mert'i hastane odasından kovar. Aslında amacı Yusuf ile karşılaşmalarını önlemektir. Odadan çıkarken Yusuf görür ama nalan yanlış gelen biri olduğunu söyleyip geçiştirir.

Yusuf'u göremeyen Ada sonunda evine gider. Çiçek hemen Nalan'a olanları anlatır. Ayrıldığı için kızın intihar ettiğini, söz verdiği için de yanında kaldığını, kalacağını anlayan Ada yıkılır. O sırada hastaneden çıkan ve zorla kendisini Yusuf'a getirten Nalan ile karşılaşır. Ada kötü olur. Dışarıya kaldırıma oturup ağlarken pencereden Yusuf ve ona kasten sarılan Nalan'ı görür.

Hiç yorum yok:
Write comments