20.09.2019

Benim Tatlı Yalanım 14.bölüm özet. Aylin Kayra'yı mı kaçırıyor

Şevket baba geçen bölüm sonunda Kayra'nın Suna'ya "Anne" dediğini duymuş; nedenini sormuştu. Bu bölümde Suna tüm soruları cevapsız bırakıp küçük kızı evden uzaklaştırır. Şevket baba Saniye ve Rafet'ten olanları öğrenir. Enise de şaşkındır ama el birliği ile Şevket'i sakinleştirip yumuşatmaya çalışırlar. Suna babasıyla konuşmak için eve gelir ama babası onu affetmez ve kovar.

Suna ise küçük kıza bir şey belli etmemeye çalışır ama Nejat'ı arar. Eve döndüğünde Kayra'yı boşanmayacaklarına ikna ederler. Nejat herkese boşanamadığını çünkü Aylin'in mahkemeye gelmediğini söyler. Aylin'e ise doktorundan bebeğinin öldüğünü ve bir daha anne olamayacağını öğrenip sinir krizi geçirir.

Burcu ise Serkan beyden Şevket babanın her şeyi öğrendiğini duyunca Hande'ye gidip çıkışır. Suna'yı tehdit ettiğini bildiğini söylerken Serkan duyar. Serkan hayal kırıklığına uğrar. Burcu Serkan'ın Nejat'a Hande ile ilgili bu gerçeği söylemesini ister ama o kıvırıp söylemez. Serkan Hande'ye ertesi güne kadar Nejat'a söylemesi için süre verir. Hande evde perişan haldeyken Tolga onu arar hatta evine gider. Nejat'a yüz yüze anlatmayacağını söyleyince yazmasını söyler.

Enise Pervin'e Suna'nın Aylin gibi davrandığını Şevket'in öğrendiğini söyler. Kadın panik olup Şevket ile konuşup kendisine yaptığını kızına da yapmamasını dinlemesini ister. Şevket kızını kovmakla kalmaz; ailesine de "Suna ile konuşanla da alakamı kesicem reddedicem" der.  Kendisi ile konuşmaya gelen Nejat'a da bağırır.

Nejat Suna'yı annesine ait muhallebicide bulur. Suna'dan özür diler. Her şeyi düzelteceğine söz verip kızı eve götürür. Kayra ve ben aileniz der. Suna o gece Kayra'ya sarılıp uyur. Sabah uyandığında onu seven herkesi evde aşağıda bulur. Nejat; Burcu, Serkan, Saniye, Rafet'in de katılımıyla muhallebicide parti vermek ister. Usta ile konuşup bitiremese bile toparlamasını ister. Parti çok güzel geçer.

Suna Kayra ile anne kız günü yapmak ister. Beraber parka giderler. Suna kendi küçüklüğünü hatırlar. Gerçek Aylin Kayra'yı takip eder ve kızla fırsatını bulup konuşur sonrasında da Suna ile konuşur. Suna'ya adını sorduğunda Aylin olduğunu öğrenir. Keremcan'la konuşan Kayra; anne babasının ona yalan söylediğini hala boşanmanın olabileceğini düşünür. Babasının çalışma odasını arayıp babasının el yazısıyla yazdığı boşanma mahkeme kelimelerini okur ve kendisine yalan söylediklerini düşünür.

Rafet gelip Berrin hanıma işi bırakmak zorunda olduğunu söyler. İki kardeş akşam yemekte babalarından Suna'yla ne kadar ağır konuştuğunu öğrenirler. İkisi de evden ayrılır. Saniye komşusunun evine gider. Rafet ise Berrin hanıma tekrar gidip çalışabileceğini söyler. Babasının onu evden kovduğunu söyleyip içeri girer ve kanepede uyuyakalır.

Nejat muhallebicide usta ile konuşurken Pervin'in yaşadığını öğrenir. Dükkanı alırken ki işlemleri yapan adamı sıkıştırır ama Pervin ile ilgili bir şey bulamaz. Suna'nın anne özlemini fark edince bu kez avukata eğer kadın ertesi sabaha kadar kendisiyle buluşmazsa çocuklarına yaşadığını söyleyeceğini söyler. Pervin geleceğini haber verdirtir.

Nejat Suna'yı yemeğe götürür. Farklı kişilermiş gibi davranıp eğlenip dans ederler. Güzel zaman geçirirler. Suna'ya babasının ona Nejat'a gerçekten karılık ettiğini söylediğini öğrenen Nejat çok üzülür. Ertesi sabah Berrin hanım gelir ve Suna'nın annesi olduğunu söyler. Kızının karşısına annesi olarak çıkamayacağını söyleyip ikna ederler.

Nejat Berrin hanımdan aldığı bilgi ve akılla Şevket babanın karşısına tekrar çıkar. Asıl yalancının çocuklarından annesinin yaşadığını saklayan kendisi olduğunu söyler. Muhallebiciyi alıp tamir ettirirken Suna'nın annesinin yaşadığı bilgisine ulaştığını söyler. O gittikten sonra Şevket Pervin'e gider. Ortalığı karıştıracağına cesareti varsa çocuklarının karşısına çıkmasını söyler. Pervin de ona kanser olduğunu; anneleri olduğunu söyledikten sonra öldüğünde çocuklarını tekrar üzmek istemediğini söyler. Şevket çok üzülüp ağlamaya başlar.

Kayra; anne babasının kaybolduğunda çok korkacaklarını düşünüp onlara ders vermek için plan yapmaya başlar. Küçük kız bir mektup yazar. Keremcan'la olacağına dair yalan söyler. Odasına mektup bırakır ve kaçar. Aylin mektubu görüp Nejat'a söylerken Keremcem'in annesi de Nejat'ı arayıp Kayra'nın kaçtığını söyler. Kayra ise gerçekten kaybolmuştur. Aylin onu görür ve arabasına alır. Onu gideceği yere götüreceğini söyler.






Hiç yorum yok:
Write comments