20.01.2020

Güvercin 7.bölüm özet. Kenan gerçek annesini öğreniyor

Kenan ise Kavilerin sokakta görülen çocuğu sıkıştırıp altınları kimin koydurduğunu öğrenmeye çalışır. Çocuğun ağzından "Kevsa hanım beni mahveder. Sen anneni tanımıyorsun; yapabileceklerini bilmiyorsun" lafını alınca şaşırır. Annesi ile yüzleşir. Kadının fenalığı onu afallatır. Kevsa kardeşi Celil ile geçmiş, beceriksizlikler üzerine bir tartışmaya girer. Celil çıkıp gider.

Müslüm ve Nefise evden ayrılmış; otobüsle giderken kız fenalaşır. Kasım'la yeni buluşmuş olan Zulüf'ü arayınca gelip kızı alırlar. Hastanede anlaşılır ki Nefise hamiledir. Kenan da sevinir ve Kavilere gelir. Müslüm ve Nefise'yi cezasını çekmiş olan babayı affetmeye, evde kalmaya ikna eder.

Kevsa kadın oğlu Ökkeş'i pavyonda çalışan Papatya lakaplı kadının evinde bulur. Kadını aşağılayıp oğlunu alıp gider. Ökkeş gece pavyona gider. Papatya, adama trip atıp başka adamların masasında oturunca kavga çıkar. Kenan da gerginliği öğrenip gelmiştir. Kardeşine kavgada yardım eder. Hesabı öderken Celil, ablasının kartlarını kapattığını fark eder. Arabasını da alan ablasına öfkelenir.

Celil, ablasına öfkelenip Ökkeş'e abisinin öz abisi olmadığını annesinin süt anne olarak bildikleri kadın olduğunu söyler. Ökkeş hemen annesi ile yüzleşir. Onlar konuşurken Kenan söylenenleri duyar ve çok üzülüp bir şey söylemeden çıkıp gider. Gün içinde otel ortağı olan çiftten gelen yurtdışında büyük bir otel projesi için gitmeyi sadece düşünüyorken bu öğrendiği anne sırrı ile gitmeyi kafasında kesinleştirir.

Zülüf de bu gitme teklifini düşünür. Aşık olmaya başladığı Kenan'ı değil ailesini seçer ve kalmak zorunda olduğunu Kenan'a söyler. Kenan ertesi gün Ökkeş'e şirketi bırakıp, Kevsa'nın elini öpüp, gerçek annesiyle de yüzleşip konaktan ayrılır. Zülüf'e de boşanma evrakını imzalayıp veda eder.


Hiç yorum yok:
Write comments