16.01.2020

Zemheri 1.bölüm özet. Hikaye ve karakterler

Firuze küçük kız kardeşi ile oğlunu sürekli kayıran annesiyle beraber bir gecekonduda yaşamaktadır. Babası Yaşar Usta iyi yürekli, herkesin sevdiği bir usta başıdır. Anne Aliye evlere temizliğe gitmekte; kendi gibi aç gözlü merhametsiz ve işe yaramaz oğlu Faruk'u şımartmaktadır. Kızlarını neredeyse görmezden gelmektedir. Firuze mimarlık 2.sınıfta okurken başka bir işte de çalışmaktadır

Ayaz ise annesi ve iki kardeşi ile yaşamakta; O da aynı okulda 4.sınıfta çalışmaktadır. Okulda karşılaştığı Firuze'ye aşık olur. Kız da ondan hoşlanır. İki fakir aileden gelen genç; temiz bir ilişkiye başlar. Hatta Ayaz Firuze'ye evlenme teklif eder.

Ayaz; staj dosyası için gittiği Demirkan holding binasının önünde şımarık, bencil Berrak'ı bir arabanın çarpmasından kurtarır. Berrak'ın yolladığı pahalı hediyeyi kabul etmeyip para göz kardeşine kıza iade etmeye yollar ama kardeşi hediyeyi alıp yüz veren bir teşekkür notu yazar.

Berrak kendisini kurtaran yakışıklı Ayaz'ın kendisiyle ilgilendiğini düşünür. Bir kaç tesadüfi karşılaşmada olunca iyice umutlanır. Ayaz ona duygusu olmadığını söylediğinde Berrak; abisine gidip çocuğu şikayet eder. Aralarına birinin girdiğini söyleyip çocuğun onu sevmesini istediğini söyler. Ertan Ayaz'ın karşısına dikilip kardeşini reddetmemesini söyler ama çocuk yine Berrak'ı reddeder. Berrak terapiste gitmeyi keser.

Ertan Ayaz'ı araştırıp ailecek babasından kaçtıklarını öğrenip adamı buldurur. Ayaz eve geldiğinde babasını ölü bulur Annesi; kızı Filiz'e saldıran kocasını durdurmaya çalışırken öldürmüştür. Ertesi gün Firuze; sevgilisini her yerde arayıp bulamaz. Telefonu da kullanılmamaktadır. Evden taşınmışlardır. Kız şaşkın kalakalır. Aradan çok zaman geçer. Berrak moralsiz depresyonda kalır.

... holdingde çalışan Yaşar Usta patronu Ertan beye çalıştıkları inşaatın asansöründe sorun olduğun belirten bir dilekçe verir. Dilekçeyi kızının yardımıyla yazdığı için Berrak'ın da konudan haberi vardır. Ancak Ertan'ın bu dilekçeyi umursayacak zamanı olmaz çünkü kardeşi Berrak çatıda intihara teşebbüs etmektedir. Berrak birisiyle evlenmek istemektedir. Ertan kabul eder.

Ayaz bir gün Firuze'nin tezgahtarlık yaptığı yere gelir. Aralarında tatsız konuşma olur. O gece şantiyedeki asansörde arıza olur ve düşer. Epey bir ölürken Yaşar usta ağır yaralı kurtulur. Ertan'ın avukatı ölenlerin ailelerine kan parası verip şikayetçi olmalarını engeller. Aileleri ikna etmeyi komisyon karşılığında Faruk yapar. Faruk; avukattan aldıkları paraları borçlu olmalarına rağmen alıp kaçar. Annesi bu ihanete şaşkındır.

Ertan kendisine şahit olarak Ayaz'ı seçer. Ayaz; kardeşi Berrak ile nişanlıdır. Genç adam ihmalden de ölümlerden de etkilenmiştir ama Ertan ona Yaşar ustanın ölmek üzere olduğunu; suçu ölmüş birine atacaklarını söyler. Böylece Ayaz bilmeden Firuze'nin babası Yaşar ustayı suçlar.

Yaşar usta kendisine gelip hapishaneden çıkınca tutuklanır. Ölüme yol açan bir ihmale sebep olduğu için tutuklu yargılanmak üzere ceza evine yollanır. Babasına sonuna kadar inanan Firuze hemen avukat bulup konuşur ama adam kanıt bulması gerektiğini söyler.

Firuze Ertan'ı araştırıp eski nişanlısından adamın narsist olduğunu öğrenir. Şirkete iş başvurusunda bulunur. Öncesinde tezgahtarlık yaptığı yerden aldığı kıyafetlerle Ertan'la dışarıda tesadüfenmiş gibi yapıp adamla karşılaşıp onu kışkırtır. Şirkette de aynını yapınca Ertan Firuze'ye kafasını takar ve bu yüzden işe alır. Firuze babasının raporu Ertan'a verdiği görüntüyü almanın peşindedir. Firuze Ertan'ın evine gitmek zorunda kalır. Orada Berrak'ın yakında evleneceği kişi olan Ayaz ile karşılaşır


Hiç yorum yok:
Write comments