30.01.2020

Zemheri 3.bölüm özet. Ayaz ifade vermeyi teklif ediyor.

Ayaz yalan ifade verdiği kişinin yaşadığını ve onun Firuze'nin babası olduğunu öğrenince şoke olur. Soluğu Ertan'ın yanında alır. Aralarında bir yüzleşme yaşanır. Ayaz geçmiş yaşadıklarından Firuze'nin ne kadar babasına düşkün olduğunu hatırlar.

Firuze görüntülerdeki güvenlik görevlisini bulmaya çalışır. Babasından adamın fiziksel özelliklerini tarif etmesini ster.

Ertan; şirketteki adamı Fehmi'den Firuze'yi araştırmasını ister. Adam adrese gittiğinde Firuze'ye kimliği temin eden çocukla karşılaşır. Çocuk tüm bilgileri doğrular. Ertan ertesi gün staj yaptığı şirkete de gitmesini ister.

Faruk'un eve geldiğini öğrenen ev sahibi Yasin gelir. Faruk dövüldüğü soyulduğuna dair yalanlar atıp parayı veremez. Annesi de şaşırır. Ev sahibi hemen evi boşaltmalarını ister. Anne çok dil döker ama adam "kiralık" ilanını çakar. Pavyondaki kadının parayı alıp kaçtığını anlar ve oğluyla tartışırlar.

Berrak ailelerin kaynaşması için evinde yemek düzenler. Ayaz'ın haberi yoktur. Zaten çok da kötü durumdadır. Annesi dantel masa örtüsü hediye eder ama Berrak'ın annesi küçümser. Yemekte Filiz Mehveş'in oğlu Korhan'ı ders çalıştırmaya gönüllü olur.

Firuze şirkete geri dönebilmek için işi geri alabilmek için arsayı görmeye gider. Eve gidip Ertan'la konuşmak ister. Projeyi çizmek için 2 gün süre ister. Özür diler ve ses kayıt cihazını kendisinin aldığını itiraf eder. Onu merak ettiği için aleti çaldığını söyler. Ertan Firuze'yi de yemeğe zorla dahil eder. Oğlu ve Firuze arasındaki durum Ayaz'ın annesinin dikkatini çeker.

Berrak'ın annesi düğünde giymeleri için kıyafet ayarlatmıştır. Safiye anneye vermek ister. Emrivaki yapmaya çalışır. Yemek çıkışı Ertan; Mete'yi de işe aldığını, lojistik şefi yaptığını açıklar. Çocuk öncesinde gelip Ertan'dan iş istemiştir.
Aliye çalışmaya gittiği evdeki toplu bir paradan para almayı düşünür.

Faruk; ev sahibi Yasin ile konuşmaya gider. Yasin Faruk'a küçük kardeşi Elvan'la evlenmek istediğini söyler. Faruk ilk seferinde sert çıkar ve gider. Kardeşinin 18 olacağını öğrenen ve yeni kiracı adaylarına evi gezdirir. Faruk'a başlık parası olarak evin tapusunu vermeyi taahhüt eder. Faruk kabul edince Yasin kiralık ilanını söker

Firuze Ertan'dan 2 gün süre alır. İki gün içinde projeyi çizmesini ister. Ayaz durumunu tüm açıklığıyla açmazlarıyla arkadaşı avukatına anlatır. Firuze ise Ayaz'ın babası aleyhine ifade vermiş olabileceğini öğrenir. Avukatı yardımıyla Ayaz'ın ifadesini okur ve yıkılır. Ayaz Firuze'yi çağırıp konuşmak ister. İfadesini değiştireceğini söyler.

Ertesi gün savcı iddianamesini vermeden Ayaz'ın ifadesini dinleyebilceğini söylerler. Ayaz babasının öldürülmesi suçunu üzerine almayı planladığı için annesine hesap açtırıp yüklü para yatırır. İşlerini toparlar. Berrak'la vedalaşır gibi konuşur. Mehveş savcının iddianameyi geri çektiğini Ertan'a söyler. Yaşar ustayı ifadesi için adliyeye getirirler. Firuze Ayaz'a güvenip babasına serbest kalacağını söyler

Kapısına gelen polisler Safiye'yi savcı karşısına çıkarıp kayıp kocasıyla ilgili sorular sormak için götürürler. Ayaz da adliyededir. Annesinin polisler eşliğinde geldiğini görünce durumu anlar. Ertan oraya gelir ve kız kardeşinin telefonuyla çekilmiş babasını öldürdüğü ana dair görüntüleri gösterip şantaj yapar.




Hiç yorum yok:
Write comments