5.02.2020

Güvercin 8.bölüm özet. Kenan Kevsa'yı konaktan kovuyor

İsmihan Zülüf'ü bulur ve Kenan'ın gerçek annesi olduğunu anlatır. Geçmişi anlatır. Zülüf kadına  Kenan'ın şehir dışına gittiğini söylese de İsmihan; ölümcül hasta olduğunu söyler. Zülüf'ten kendisini oğluyla görüştürmesini ister. Zülüf; İstanbul'daki Kenan'ın evini bulup annesini getirir. Kadının hastalığını anlatır. İsmihan; Kenan'a "Gitme" der.

Bedir ise giden Kenan'dan duyduklarının ardından evine altınları koyanın Kevsa olduğundan neredeyse emindir. Köşke gidip Kevsa ile yüzleşir. Kadın elbette inkar eder. Ardından adamlarına Bedir'e göz dağı vermelerini ister. Bedir; cezaevinden bir arkadaşı olan Gaffur ile karşılaşır. Arkadaşına sıkıntılarını anlatıp yardım ister. Ancak adam Kevsa'yla karşılaşıp kadına bayılır

Kevsa Kenan'ın gidişinin ardından şirketin oğlu Ökkeş'e kalmasıyla mutludur ama Ökkeş'in pavyonda çalışan Nimet'le ilişkisi kadını zora sokar. Oğlu sözünü dinlememektedir. Üstelik artık kardeşi Celil de yanında yoktur. Şirkete giden Kevsa; oğlunun işlerden anlamadığını da fark eder.

Nimet ile Ökkeş nişanlanınca Kevsa iyice deli olur. Ökkeş Nimet ile gittiği bir mekanda kadın yüzünden sıkıntı yaşarken mekana gelen Bedir ve Gaffur onu kurtarır ama Ökkeş'e yaranamaz. Ökkeş de abisini arayıp "Gitme sensiz olmuyor" der

Gaffur Bedir'in evinde cezaevinde yaşadıklarını anlatınca Kasım çok etkilenir. Karısı Emel üzerine gelip ne olduğunu sorduğunda olanları anlatır. Emel şoke olup evi terk eder yengesine Kasım'dan boşanacağını söyler. Onlardan başka ailesi olmadığını söyleyip onlarda kalır. Ertesi gün Bedir gidip kardeşini Emel'i üzdüğü için azarlar.

Emel Celil ile buluşup ona önce bir tokat atıp ardından bildiğini belli edip; Bedir'den uzak durmasını söyleyip gider. Kasım ile konuşmaya gidin Celil; Emel'in evi terk ettiğini öğrenir. Kasım Emel ile buluşup her şeyi onun için yaptığını söylese de kadın boşanmaları gerektiğini söyler. Diğer taraftan Gaffur da Bedir'e birşeyler anlatmaya başlar.

Celil ablasını arayıp başının dertte olduğunu söyleyip yanına gelmesini ister. Kevsa kardeşine yardım etmek için evden çıkınca Celil gizlice eve girip konağı, özellikle Kevsa'nın odasını karıştırıp altınları aramaya başlar. Ancak Kevsa onu yakalar. Celil kaçar.

Nefise hamileliğini o evde sürekli akıp duran damın altında o odada geçirmek istemez. Müslüm transfer olup para kazanacağını vadeder ama olmaz. Nefise de masraflarla baş edemeyecekleri için Cibranoğullarının konağına gitmelerini istediğini söyler. Müslüm kabul etmez. Ökkeş'in ona iş verecek olmasını da istemeyince Nefise "Böyle devam ederse; ben konağa tek başıma giderim" der.

Kenan ertesi gün annesini hastaneye götürüp tetkik ettirir. Hastalığı çok ilerlemiştir. İsmihan kendisini isteyerek bırakmadığına oğlunu ikna etmeye çalışır. Kevsa'nın yaptıklarını anlatır

Ökkeş annesine gidip Nimet ile nişan yapacağını; hazırlık yapmasını ister. Kevsa adamlarına emirler verir. Nişana misafirler gelir. Derken Nimet'in oğlu içeri girer. Kevsa hariç herkes kalakalır. Ardından Kenan içeri İsmihan ve Zülüf ile gelir. Bundan sonra konağı annesinin yöneteceğini söyleyip Ökkeş'in yanında Kevsa'yı konaktan kovar.






Hiç yorum yok:
Write comments