10.02.2020

Güvercin 9.bölüm özet. Kevsa'nın yerini İsmihan alıyor

Kenan konağa gelip Kevsa'yı oradan kovar. Ökkeş de onunla giderken Celil önlerine çıkar. Annesinin yaptıklarını öğrenen Ökkeş; kadını terk eder. Ökkeş bir kaç kez abisine gidip akıl alır, Kenan ile buluşup dertleşirler. İsmihan anneyi Kevsa'nın odasına yerleştirirler. Kadın eve mutluluk ve huzur getirmiştir. Ancak tedaviyi reddeder. Sürekli hastaneye gitmek istememektedir.

Nimet'e giden Ökkeş; evi darmadağınık kadını ve çocuğu darp edilmiş bulur. Çocuğun babası gelmiş; para istemiş; Nimet veremeyince dövmüştür. Bunu duyan Ökkeş; adamı bulur ve bir güzel döver. Adam artık anne oğula ilişemeyecektir. Adının Mutlu olduğunu öğrendiği çocuğun okuluna gider. Çocukla bir bağ kurar. Çocuğu eve götürdüğünde Nimet'le yeniden konuşmaya çalışır ama kadın aralarında uçurum olduğunu söyler. Bir sonraki gidişinde Nimet'in taşındığını öğrenir.

Kevsa ise evden konulduktan sonra lüks bir otele gidip kral dairesi tutar. Özel odaya masajlar, yemekler söyler. Ancak Kenan; annesine yıllarca zulüm eden Kevsa'nın kredi kartını iptal edip, paralarına el koyar. Kevsa'yı yıllarca annesini tuttuğu köydeki eve götürtür. Muhtarı da bu kez Kevsa'nın başına dikip göz hapsinde tutar. Kevsa sürekli hırçınlık etse de parası olmadığı için yapabileceği bir şey yoktur.

Gaffur araştırıp Bedir'i hapse gönderenin kardeşi Kasım olduğunu anlar. Kasım'ı bacağından yaralayıp Zülüf'ün atıldığı kuyuya atar. Bedir'i arayıp oraya çağırır ve olanları anlatır. Bedir çok kızar. Ateş eder ama vurmaz. Emniyete götürür. Suçunu itiraf etmesini ister ama Kasım onunda suçlu olduğunu; yıllarca kaçakçılık yaptığını, içerideyken aileye sahip çıktığını söyler. Bedir bu üste çıkmaya içerler ve küser.

Gaffur bu kez de Celil'i bulup bacağından vurur.  İki ortak hastanede yan yana yatarken gelen Gaffur bu işin arkasında kim olduğunu öğrenmek için hastaneye gelir. Zor kullanarak öğrenir ve Kevsa'ya gider. Kadına hesap sorar ama pek çok yaşamış kadın adamın omzunda ağlar.

Kenan'ın eski İstanbul'daki doktor sevgilisi önce doktor bulduğunu söylemek için arar. Ardından gecenin bir vakti konağa gelir.

Hiç yorum yok:
Write comments