6.02.2020

Zemheri 4.bölüm özet. Firuze'nin kimliği açığa çıkacak mı?

Firuze babasını kurtaracağı için çok mutludur. Babasına da bunu söyler. Herkes umutludur. Ayaz da adliyeye kadar gelir ama annesinden gelen telefonla şoke olur. Babasının kaybolmasıyla ilgili savcıya ifade vermektedir. Ertan ona annesinin babasını öldürürken ki görüntülerini izletip şantaj yapar. Ayaz mecburen annesini seçer ve Firuze'yi yarı yolda bırakır.

Ayaz üzüntüden dikkati dağılıp kaza yapar. Şirkete gelip Ertan'la tartışır. Ertan Mehveş'e Ayaz'ı durduramadığı için kızıp bağırır. Mehveş ve Ertan sürekli bu yüzden gerilmeye başlarlar. Berrak Ayaz'ın kendisinden gidecek diye panik atak yaşar.

Feride Ayaz'a bir kez daha güvendiği ve adam gelmediği için bir kez daha üzülüp dağılır. Avukatına geçmişten bahsedince adam Ayaz'ı araştırmaya başlar. Ayaz'ın da adliyede olduğunu annesinin savcı karşısına çıktığını öğrenince araştırmayı derinleştirirler.

Ayaz'ın babasının sevgilisinin onu terk ettiği gün İstanbul'a geldiğini; sonrasında bir daha görülmediği için akrabalarının kayıp ihbarında bulunduğunu öğrenirler. Her şeyin birbirine bağlı olduğunu Ayaz'ın sırrının ortaya çıktığında düğümün çözüleceğini düşünürler.

Firuze mecburen işe dönmek zorunda kalınca Ertan'ın kendisine verdiği projeyi bitirme süresinde bir şeyler yapmaya çalışır. Ancak evdeki bilgisayarı yeterli gelmez. Sabah bir açıklama yapmaya çalışarak gittiği Ertan'dan tebrik alınca şaşırır. Ayaz onun yerine projeyi bitirip Ertan'a vermiş; kızın şirkette kalmasını sağlamıştır.

Firuzelerin ev sahibi Faruk'la küçük kız kardeş Elvan için pazarlık yapmıştı. Abisinden yüz bulan ev sahibi yolda gördüğü kıza asılır. Yaşar usta sanki biliyormuş gibi görüşe gelen oğluna nasihat eder. Kardeşi Elvan'ı ona emanet ettiğini söyler. Faruk; annesine yardıma gittiği evdeki paradan çalar ve ev sahibine götürüp kira borçlarını kapatıp kardeşini vermeyeceğini söyler.

Ayaz'ın erkek kardeşi Mete; şirkette işe başlar. Hatta kendisine özel oda isteyip alır.

Ertan Yaşar usta ile görüşür. Adama suçunu kabul etmesini teklif eder. Aynı gün karısı gelip maddi durumlarının kötüye gittiğini, ev sahibinin onları kapının önüne koyacağını söyler. Babasından kalan maaşı alabilmek için boşanmalarını teklif eden karısına olumsuz cevap veren Yaşar usta; bir çözüm de bulamadığı için çaresiz kalır.

Ertan kazada ölenlere prefabrik evler vermeyi düşünür. Onları bir evde toplayıp konuşma yapmak ister. Yanına Firuze'yi almak ister. Bunu duyan Ayaz; Firuze'yi uyarmaya çalışır ama kız öfkesinden dinlemez. Ayaz kız kazazede aileleriyle karşılaşmasın diye; bu sefer annesiyle yeni taşınacakları evi görmeye giden Berrak'la gelmesi için Firuze'ye ısrar eder. Firuze'yle bakışmalarından, laf sokmalarından anne onun oğlunun eski sevgilisi olduğunu anlar.

Firuze ev planlamaları sırasında Ayaz'a kızdığı için sorgusuz sualsiz onu almaya gelen Ertan'ın arabasına biner. Ayaz mesaj atıp uyarmaya çalışsa da son ana kadar görmez. Kazazedelerin evinden tanınmadan çıkmayı başarır.

Ertan Firuze'yi bir otelin roofuna götürür. Oraya Ayaz ve Berrak da gelir. Ertan ve Ayaz arasında "Rahmetli baba" lafı üzerine gerginlik olunca Firuze şüphelenir. Avukatından Ayaz'ın babasının ölüp ölmediğini öğrenmesini ister. Ölü görünmediğini öğrenirler. Avukat ifadelerde tutarsızlıklar yüzünden olayın ihmal değil komplo olduğunu söyleyip olayı

Berrak'ın annesi Ayazlara düğünde giymeleri için kıyafet almıştır. Kızının ikazına rağmen kıyafetleri aileye gönderir. Ertan o gece yemek yemek için Firuze'ye emrivaki yapıp bir de hediye kıyafet yollar. Firuze bu sefer Ayaz'a gidip Ertan'ın ilgisini söyleyip gerçekleri söylemezse olayın farklı boyutlara gideceğini söyleyerek yalvarır gibi şantaj yapar

Firuze şirketten ayrılan güvenliği bulmaya çalışır. Ev adresine gider ama yeni ev alıp taşındıklarını öğrendiği adamın telefonunu bulmaya yaklaşır. Ertan; Yaşar usta itirafını yazmasını ister. Yaşar usta itiraf etmeyince kızlarıyla tehdit eder. Kızlarının adını öğrenince Ertan şüphelenip Firuze'yi araştırmasını ister. O sırada vadedilen evi almak için Faruk şirkete gelir. Ertan; kendisi gelene kadar Firuze ve Faruk'u şirkette tutmalarını ister.

Hiç yorum yok:
Write comments