3.03.2021

Masumlar Apartmanı 24. bölüm özet. çöp evdeki çöpler herkes için sorun oluyor


Han çöp dairenin kapısını açtığında içerisinin bomboş olduğunu görürüz. Esra'nın daireyi şikayet ettiğini duyan Han hemen dairedeki çöpleri boşaltmıştır. Fakat tabi ki yine yaranamaz Safiye annemin hatıralarını attın, onu öldürdün diye tutturur. Han'ın sonra anlatacağım şimdi geri getirmeyelim Esra şüpheleniyor demesini dinlemez. Gülben ise kapı açılırken çok gerilmiştir. Çişli çarşaflarının artık olmadığına sevinirken annesinin eşyalarının gitmesine üzülür.

Evdeki gürültüyü duyan inci de konuya dahil olur. Han ona olanları anlatınca Esra'ya gidip onunla tartışır. Zaten hurda arabada buldukları yüzünden kafası karışmıştır. Sarı peruk ve sahte silaha bakıp durmaktadır. Sonrasında Han'ı arabanın anahtarı ve otopark fişinin olduğu kutuya açmak zorunda bırakır. Han bir şeyler sezse de karı koca sessizliklerini korurlar

Gülben yine çarşafını ıslatınca çöpünü nereye koyacaklarını düşünüp terasa çıkar. Tüm çöpler oradadır. Çöpleri gece herkes yattıktan sonra taşımaya karar verirler. Beyaz tulumlarını giyip yukarı çakarlar. 

Okulda Gamze Ege, Neriman ve Emre'yi akşam eve davet eder. Neriman gidemeyeceği için onları terasa davet eder. Tabi oradaki çöplerden ve ablalarının taşıma planından haberi yoktur. Ablalarını beyaz tulumları ve ellerinde poşetlerle gören Neriman donup kalır. Ege diğerlerini aşağı indirip terasta tadilat olduğunu kapıcının karısı ve kardeşinin moloz poşetlerini taşıdıklarını söyleyip onları yollar. Ancak Neriman çok korkar. Ege onu sakinleştirmeye uğraşır.

Neriman ve Ege'yi diğer çocukları dışarıda gören Naci yanlarına gelir. Bir şeyler olduğunu anlayıp yukarı çıkar. Onu gören Safiye ve Gülben yakalandıklarını düşünseler de adam onlara yardım etmeyi teklif eder. Sesleri duyup yukarı çıkan Bayram'ı sepetler ve tüm torbaları alt kattaki daireye indirirler.

 Ertesi gün Naci ile dışarı çıktıklarında Safiye çöp evde neden bir şeyler biriktirdiğini anlatır. Naci ona aldığı tokayı verdiğinde eski annesinin tokasını atar. Sonra Safiye'den kutusunu atmasını ister ve kadın çok büyük savaş verip yıllar sonra bir şeyini atabilir. 

Safiye sabah ilk iş Neriman'ın karşısına çıkıp hesap sorar. Neriman ilk kez ona karşı dik durup karşılık verir. Okulda arkadaşlarını etkilemek için Gamze'yle müdürün odasına girip ses yayınından herkese türkü dinletip kaçarlar. 

Han gece şüphelenip otoparka gidip arabasının bagajına bakar ve peruğun olmadığını gördüğünde İnci'nin anladığını anlar. İnci de o sırada onu takip ettiği için onu görür. İnci sabah babasıyla konuştuğunda Han'la ilgili iyice paranoya yapar

Han şirkette Esat'a Esra'nın şikayetini anlatır. Esat Esra'ya gidip kadını bencil olmakla suçlayıp Gülben'i bir daha üzmemesini söyler. Sonra da Gülben'e gidip onunla konuşur ve ardından kızı çay bahçesinde çay içmeye davet eder. 

Şirkette Cüneyt Esra'ya sevgili olarak denemelerini önerir ama kadın kabul etmez. Memduh bey Safiye'ye Esra'nın babasız büyüdüğünü annesi ve kardeşlerine sürekli çalışarak kızın baktığını söyler

Han gece yine çıkar. kıyafetini değiştirip çöp arabasını alıp gider. İnci de onu takip etmektedir.  Han  bir köşeyi döndüğünde İnci de döner ve adamın kırmızı balonlarla onu beklediğini görür. Han itiraf eder. "İşte burası benim evim" 



Hiç yorum yok:
Write comments