12.04.2021

Teşkilat 6. bölüm özet. Sınır ötesinde Hulki ve Leyal'in değiş tokuşu gerçekleşiyor


Serdar'ın Ceren'e evlenme teklif ettiğinde onu vurmak için konuçlanmış kişiye bir telefon gelir. İşin iptal olduğu söylenir. Kiralık katil bir restorandaki bir aşçı ile görüşür. Adam daha sonra Ceren'e sözde makarna sosu sipariş eder ve kadın da onun yanına gider. Ceren "Baba" dediği bu adamın yanındaki kiralık katil olan kişiyi de tanımakta ve kardeşçe sevmektedir. Baba kiralık katili ona sormadan Ceren'i öldürmeye çalıştığı için öldürür

Ceren adamla Serdar'ın evlilik teklifini konuşur. Ona sormadan cevap verebilecek gibi gözükmemektedir. Adam sonuna kadar gitmesi gerektiğini söyler. Adamın Ceren'i de diğerlerini de "çiftlik" dene bir yerde büyütüp yetiştirdiğini öğreniriz. O kişilerden o sorumluymuş ve ondan habersiz o kişiler hakkında hüküm verilemezmiş. Dışarıda Ceren'i takip edn kişiler bir yere kadar olayı mekanı resimleyebilir.

Uzay'ın karısı Ebru önce Zehra'nın eski eşiyle ardından Mete başkanla görüşür. Mete başkan; onun verdiği dosyaya bakmayıp sorularını cevaplamayınca; araştırmasını bitirmesini isteyince bunların hepsini yazı dizisi yapacağı tehdidini savurur. 

Mete başkan yanındaki adamla Ebru hakkında konuşurken Uzay onları duyar. Eğer araştırmaya ve iddialarını yayınlarsa başının derde gireceği cezaevine bile girebileceğini öğrenir. Uzay kimseye söylemeden Ebru uyurken eve girip karısını maske, gözlük ve ses değiştiriciyle korkutup vazgeçirmeye çalışır. Ancak öğrendiği gerçekle sarsılır. Karısı hamiledir. Koşarak evden çıkar

Hulki'nin babasının böbrek yetmezliği fazlalaşmıştır ve acilen böbrek bulunması gereklidir

Fadi Hulki'den hiç bir şey öğrenemez ama adamı epey döverler. Serdar da Leyal'i konuşturmaya çalışır. Fadi'nin onun konuşmadığına inanmayacağını söyler. Kadının da kafası karışır ama yine de konuşmaz. Fadi aradığında Mete başkanın operasyonun başına getirdiği Zehra ile konuşurken kadın özellikle Leyal'in konuştuğunu söyler. Değiş tokuş için Irak'ta bir bölge verir. 

Pınar ve Hakkı Dayı gazeteci kılığında sınır dışına çıkar. Serdar ve Zehra da oradadır. Bagajdaki Layal kendi başına kaçmaya çalışırken arabadan düşer. Bacağı kırılırken kafasını vurur. Grup buluşup onlara yardım eden bir doktora gidip kısa sürede de olsa Leyal'e tedavi uygulatırlar. Değiş tokuş zor da olsa gerçekleşir. Leyal'in bacağını fark eden Fadi Hulki'nin bacağına ateş eder.

Avrupa da dergiye saldırıyı Türklerin yaptığıyla ilgili haberler demeçler dolaşmaya başlamıştır. Değiş tokuş yapılınca Mete başkan bu işi Aşmanların yaptığına dair olan görüntüleri sızdırınca herkes gerçekleri öğrenir. Fadi'nin planı çöpe gitmiştir. 

O andan itibaren kaçış protokolünü uygulayamazlar çünkü Hulki kan kaybetmektedir. Arabanın gittiği yola koyulan mayını son anda görün Serdar direksiyonu kırar. Mayından kurtulurlar ama bu kez de kayaya çarparlar. Çarpışma ve kaçış sırasında telsizleri de telefonları da yoktur. Sihaların menzilinden çıktıkları için merkezden de gözetlenemezler. Günü geceyi çaşitli yerlerde mağaralarda geçirirler. Serdar Hulki'nin bacağından mermiyi ilkel şartlarda da olsa çıkarır

Fadi orada da bir operasyon hazırlığındadır. Sihaların kodlarına ulaşması için bir yazılım uzmanı sürekli çalışır. Bölüm sonunda uzman kodları çözdüğünü sihaları düşürebileceğini söyler. Fadi doğru düzgün mağaralardan çıkamayan terör örgütünden istihbaratçıları bulmasını ister. Ardından 200 kişi toplamasını sihaları düşürünce bir yere saldırmayı ister. 

Serdarlar şans eseri bu kalabalık grubun ve planı duyar. Vuruşarak aldıkları birinin telefonundan Mete başkanı arar. Planı anlatır. Mete başkan zor da olsa karar verir ve Fadi sihayı düşürdüğünü sansın ve kalabalık terör grubu toplanabilsin diye havadaki sihasını düşürür. O sırada Serdar, Zehra ve Hulki yakalanır. Sihanın düşüdünü izlerler. 

Hiç yorum yok:
Write comments