12.05.2021

Uyanış: Büyük Selçuklu 31. bölüm özet. Sencer ve Tapar Şelemzar da kapana kısılıyor


Turanşah bastığı taht şehrinde Melikşah'ı karşısında görünce afallar. Sultanın kendisini bırakması için elindeki kozu oynar. Tekiş ve Sabbah'ın beraber iş tuttuğunu anlayınca hain olmadığı için adamlarına onları yakalatıp bir mağaraya kapattığını söyler. Canının bağışlanması karşılığında yerlerini söyler. Melikşah da bunun karşılığında ve asla hainlik de etmediğinden onu affeder. 

Sencer ve Tapar hemen Turanşah'ın adamlarının Tekiş ve Sabbah'ı tuttuğu yere gider. Biri bir yerden diğeri öbür yerden saldıracaktır. Onlar gelmeden Tekiş'in oğlunun haber verdiği Mitras ve adamları gelip tutsakları kurtarır. Sencer'in tembihine rağmen Tapar saldırması gereken yerde Aydoğdu ve az sayıda asker bırakıp Sencer'e yardıma gider. Bu yüzden hem onlara saldıran Aydoğdu ve yanındaki askerler ölür hem de Tekiş, Mitras, Sabbah kaçar. İki melik birbirine girer

Melikşah'ın yolladığı askerler gelmeden Sabbah, Tekiş ve Mitras'ın askerleri Şelemzar'ı ele geçirir. Melikşah Terken'in de dolduruşuyla meliklerini çağırıp görevlerini ellerinden aldığını buyurur ama Sencer ona karşı çıkar. Melikşah da onlara 24 saat zaman verir. Sencer kuşatma kuleleri yaptırmak için emir verir. Sabbah bu kez de kulelerin çizim ve hesaplamalarını yapan mühendislere saldırıp çizimleri alır. Sencer elinde çizim olmasa da kendisi uğraşıp çizim yapıp kuleleri yapmaya devam eder

Sencer'in kule yapmaya devam ettiğini duyan Sabbah hemen Tacilmük'e haber yollar. Askerleri zehirlemesini böylece Şelemzar'a saldırmasını engellemesini ister. 

Gevher doğum yapar. Bir kızı olur. Melikşah ve Başulu ilk torun sevgisini beraber yaşar. 

İzmir de ki Çaka bey saraya gelir. Sultan ondan hakimiyet alanlarını büyütmelerini ister

Tapar sabah Sencer'e katılmak için Şelemzar önüne gelir. Su içen askerlerin hepsi zehirlenir. Sencer buna rağmen kaleye tek başına saldırır. Ardından alpleri ardından Tapar ve zehirlenmeyen askerler gelir. Rum ateşinden kurtulmayı başarırlar. Ok atarak surlardaki gfedaileri yıldırırlar. Sabbah kaleden çıkıp Sencer'i öldürmelerini emreder. Kapı açılınca iki melik ve yanındakiler içeri girer ama o kadar az kişiyle batıni, bizans askerleri ve Tekiş'in askerlerine karşı çaresiz kalırlar. Kalkanlarla kapansalar da oklar üzerlerine yağmaktadır. Melikşah Şelemzar önüne gelir. Oğulları için endişelidir.



Hiç yorum yok:
Write comments