9.07.2022

Balkan Ninnisi 3. bölüm özet. Makedon ve Türk aileler konakta bir süre beraber yaşayacak


Elena ve ailesi ellerinde valizlerle konağa gelir. Süleyman birden misafirperver birisine dönüşünce herkes şaşırır. Makedonların orada olduğunu komşuların ve Türk ahalinin görüp duymasını istememektedir. Ayrıca babasının incelemesi sonunda eğer gerçekten konak onların çıkarsa olabileceklerden korkmaktadır.

Daniel Süleyman'ın bu korkusunu anlar ve sıkılan aileyi Süleyman'ı evden dışarı çıkmakla tehdit edince köfteci onların bütün istediklerini yapmaya başlar. Elena'nın doğum günü olduğunu orkestralı kutlamam yapacaklarını söyleyince Süleyman gözleri başlı müzisyenleri getirir. Bahçeyi süsler. Hediyeleri onlar için alır. Hatta küçük kıza kuruvasan bile alır. Makedon aile de bu telaşla eğlenir

Neriman ve Elena ise konakta kaldıkları süre boyunca Jovanka ve Ertan'ı bir araya getirmemek için uğraşır. İki genç ise bunun için fırsat kollar. Neriman ayağı incinen kızın ayağına ilaç da sürer. 

Bütün bölüm Süleyman Makedonlar gitmesin ve kimse onları görmesin diye uğraşırken Neriman ve kızı aile rahatsız olsun ve diğer Türkler onları görsün diye uğraşır. Hatta eve topladıkları komşularına gün tertip eder. Arif ve Süleyman da gelen misafirler Makedonları görmesin diye yapmadıklarını bırakmaz

Ertan Jovanka'yı evden çıkarmak için arkadaşlarıyla minibüs alır. Kızla şehri gezerler. Onların evden kaçtığını gören Gülbahar bunu aileye söyleyince Neriman öfkesini Elenalardan çıkarmaya çalışır. Süleyman duruma müdahale edip kız kardeşine kızar. Neriman kırılıp evi terk eder. Jovanka ile eve dönen Ertan olanları anlar. Geçmişinde abisi için kopan böyle bir kıyameti hatırlar.  

Hiç yorum yok:
Write comments