16.10.2022

Gönül Dağı 72. bölüm özet. Veysel aleyhinde delil bulunuyor


Zeki'nin kardeşleri geçen bölüm sonunda atölyeyi basmıştı. Bozulan ürünlerle ilgili alıcılarla konuşurlar. Adamlar durumu anlamayıp illaki ürünlerini geri ister. Amcaoğulları zor durumdadır. Karşılık vermek isterler ama Abdullah dede sukünetlerini korumalarını ister. Yapacakları herhangi bir şey hapisteki Veysel'e zarar verecektir. 

Veysel'in cezaevinin bahçesinde bulduğu kuşu tedavi edip ona kafes yapmıştı. Ancak kuş fazla ötünce koğuştaki bir adam önce sorun çıkarır ardından kuşu öldürür. Veysel kendisine hakim olamayıp adamla kavga edince hücreye atılır. 

Cemile; babası ve kızıyla cezaevinin duvarına kadar gelir. Seslenir ama Veysel hücrede olduğu için cevap veremez. Veysel'in koğuşundaki adam Cemile'ye kocasının işi olduğunu söylese de kadın pek inanmaz. Bölüm sonunda Kenan; kardeşini görebilmek için cezaevine sağlık taraması yapan doktor olarak girer. Veysel'in hücrede olduğunu öğrenince yanına gidip ona destek olur

Başkan; kızının tayinin çıktığını duyunca üzülse de memuriyetin cilvesi olduğunu düşünür. Asuman kendisine evvelce evlenmek için talip olan kişinin hakkında şikayet dilekçesi yazdığını gözleriyle görür ama olay çıkmaması için susar. Sadece tayinine karşılık itiraz dilekçesi yazar

Abdullah dede Divane ile konuşur. Üzerine yüklenen sırrı paylaşmak ister ama adam daha fazla yük almak istemediğini söyleyince Abdullah dede susar.

Divane'nin kızı icar parasını verdiği araziyi öğrencileriyle ekip biçmektedir. Tarlanın sahibi kızı dinlemeyip ürünleri toplamaya kalkar. O da gece abisiyle gidip tarladaki ürünleri toplayıp ihtiyaç sahiplerinin kapısına asar. Kahvede de müşterilere sıkı yönetim ilan eder. 

Zahide'nin kayınpederi çok kötü durumdadır. Sefer yine Zahide ile konuşmak ister ama kadın onu yine tersler. Sefer "Onlar benim de çocuklarım değil mi?" der ama Zahide cevap vermez. Sefer adamı ziyarete gidip torunlarını getiremediği için üzgün olduğunu söyler.

Hüseyin kaldığı evde zara görmemek için Selami ile savunma tedbirleri alır. Keriman eve sürpriz yapmak için dönünce tuzaklara yakalanıp yaralanır

Rıfat'ın annesi gelinine deli raporunu iptal ettirdiği için kızar. Rıfat bunu duyup annesine "Benim mademki deli raporum var. Vallahi evi yakarım. Ceza da almam" diyip susturur.  

Tüm kaya ailesi ve sevdikleri Muammer'in evinde kalır. Ramazan'ın askerlik arkadaşı ahırda kalmaktadır. Onu ramazan zannedip döverler. Ertesi sabah onu o halde bulup şaşırırlarken Asuman'ın ağlayarak eve çağırmasıyla endişelenirler. Zeki'nin kardeşleri Ramazan'ın atı Yadigar'ı vurup öldürmüşlerdir. 

Ramazan kendisini tutamayıp Zekilerin evine koşar. Taner, Sefer, Rıfat ve askerlik arkadaşı peşi sıra koşarlar. Evin önünde kavga patlak verir. Asuman'ın haber verdiği Ciritçi Abdullah gelip araya girer. Ailesini koruyup diğerlerine had bildirip suküneti sağlar

Dişçi Musa kendisini bu işlerden sorumlu hissettiği için karakola gidip "Ben yaptım" der. Komutan pek kaile almaz. O sırada bir görevli gelip Veysel'in kaportacı dükkanında kanlı bir bıçak bulunduğunu söyler. 


Hiç yorum yok:
Write comments