23.01.2018

Söz 30. bölüm; Agah Türk casusu çıkıyor

Karabayır'a yönlenmiş olan füzelerin kodları Agah'tadır. Yavuz; babasından zorla kodları alır. Karşılığında kendisini bırakmasını ister ama Yavuz yine de onu öldürür. Sınır ötesinde bir hapishaneye atarlar. Büyük elçi bu haberi alınca hapishane müdüründe Yavuz'u kendilerine vermesini ister. Alenen veremeyeceği için bir yere nakledilirken yolunu kesip kaçırmaları konusunda anlaşır. Bu arada büyük elçi ile Çolak zıtlaşırlar.

Erdem Yarbay; Yavuz'un Agah'ı öldürdüğünü ama yurda döneceğini zanneder ama Yavuz oradaki bir Türkmen yetkili yardımıyla yerini komutanına bildirir. Hapishanede bir grup adam Yavuz'u bitirmeye uğraşır ama tabi ki başarılı olamaz. Erdem; time Yavuz'un bulunduğu yeri ve durumunu söyleyince arkadaşları onu kurtarmak için kıvranır. Erdem; harekat emrinin gelmesini bekler. Geldiğinde de beraberce Yavuz'u hapishaneden kaçırmak için operasyon düzenlerler ve kurtarırlar.

Eylül; silah kaçakçısı Selim ile yemek yiyecekler iken adama gelen bir mesajla adam kızı oteline bırakır. Eylül taksi ile onları takip eder. Selim ile Çolak'ın buluştuğunu görüp resimlerini çeker. Büyük elçiden yardımı kesilen Çolak; Selim'in mallarını geçirmek karşılığında ondan para veya silah almak için anlaşırlar. Eylül; sınır ötesindeki operasyonda time destek de verir.

Yurda döndüklerinde Yavuz'dan silahını ve üniformasını teslim etmesini isterler. Artık asker olmayan Yavuz; arkadaşlarına ve komutanına veda eder. İstanbul'a dönmeyi planlamaktadır. Bahar'a gidip beraberce İstanbul'a dönmelerini ister ama kız burada onun yardımına ihtiyaçları olan kişileri bırakamayacağını söyler. Bahar'a da veda edip ayrılır.

Bahar'ın kampında bir eroin bağımlılığı vak'ası daha yaşanır. Ateş'in fuhuş yapmaması için kurtardığı kız meğerse uyuşturucu bağımlısıymış. Nazlı, annesi ve Bahar bir merkez açıp yardıma ihtiyacı olan herkese yardım etmek için harekete geçerler.

Su'yun annesi illaki oğlunuz gelip kızımızı istesin, bu iş uzamasın laf oluyor diye diretince Feyzullah'ın annesi de 2 gün sonra gelip kızı isteyeceklerini söyler.

Hafız; yaralayıp baktığı terörist kızın yanına gittiğinde onun kurtulduğunu fark eder. Çolak'ın yabancı gazeteciye verdiği röportaj tüm dünya basınında aynı anda yayınlanır.

Şehirden ayrılmak üzere olan Yavuz'un birileri önünü keser. MİT'ten gelen bu adamlar onu bir odaya götürür. Üst düzey yetkilinin yanı sıra Yarbay Erdem'in de geldiği toplantıda Yavuz'a babasının bir hain değil türkiye'nin fedakar bir casusu olduğu açıklanır. Kapı açılır ve tam tahmin ettiğim gibi içeriye Agah diye bildiğimiz babası; gerçek adıyla Hamit Karasu girer.

Hiç yorum yok:
Write comments