23.05.2018

Ufak Tefek Cinayetler 30. bölüm özet. Oya'nın yaza merhaba partisi

Geçen bölüm sonunda Serhan Oya'ya gelip "Senden asla vazgeçmeyeceğim" demişti. Oya bu sözlere rağmen onu istemez. Oya'ya annesi ve evlerine dair küçük ayrıntılar içeren sorular sorar. Oya'nın verdiği cevaplardan yalan söylediğini annesinin evine gitmediğini anlar. Oya Serhan'a inat; yıllarca Merve'nin verdiği "Yaza Merhaba" partisini bu sene kendisi vermek istediğini söyler. Bu haber hızla Sarmaşık'a hatta Merve'ye kadar yayılır.

Günümüzde kemal komiser ve yardımcısı kapatılan davayı yine aynı tanıkları dinleyerek çözme isteklerine devam ederler. Yalnız bir farkla o kişilerle kendi istekleriyle halka açık yerlerde oturup sohbet ederek devam ederler. Komiser ve yardımcısı günümüzde gelinlik provası yapan Burcu ile görüşür. Kız davanın kapandığını konuşmak istemediğini söyler. Kadının parmağının tırnağı bantlıdr. Üstelik ölen kişinin kafa tasını çatlatacak kadar da güçlü vuruşlar yapabilmektedir. Onlar çıktıktan sonra Burcu kendi kendine "kazandım" der

Merve Serhan'ın iş yerine gittiğinde orada Pelin'in babasıyla karşılaşır. Adam onun boşanmak üzere olduğunu da Merve ve Serhan'ın ilişkisini de bilmektedir. Ondan Pelin'in de bildiğini hatta desteklediğini öğrendiğinde sinirlenir ama belli etmez. Pelin ise bunu Merve'nin öğrenmesiyle ondan gelecek bir darbeye hazırlıklı bekler. Ancak Merve darbeyi saftirik kocası üzerinden indirir. Taylan Merve'nin konuşmasına kulak misafiri olur. Bir arsanın alımı için yüksek bir meblaya insiyatif kullanır. Alınan arsa Pelin'in babasını büyük zarar uğratınca Taylan'a bağırır. Pelin de bunu haber alınca kocasına yüklenir. Taylan dayanamayıp evden gider. Pelin de bunu Merve'nin yüzünden olduğunu düşünüp Oya'ya gidip yaza merhaba partisine Merve'yi çağırmasını orada kadının işini bitirmeleri gerektiğini söyler.

Elif Merve'ye gidip doktorluğunun tehlikede olduğunu ona yardım etmesini ister. Onu eğer kendisine yardım etmezse Serhan'a her şeyi anlatmakla tehdit eder. Merve birilerini arar ama Oya şikayetini geri almadan bir şey yapamayacağını söyler. Elif bu kez de Oya ile konuşup önce yalvarıp sonrasında tehdit ederek şikayetini geri çekmesini ister. Merve; Oya ile buluşup Elif'in ortak düşmanları olduğunu onu yaza merhaba partisine devam edip ortadan kaldırmalarını teklif eder. Oradan ayrılıp Elif'i arayıp partiye gelmesini Oya'yı ortadan kaldırmasını planladığını söyler.

Arzu Mehmet'in zehirlendiği günü düşünüp eski kocasının intihar etmesinden korkmaktadır. Mehmet'le bulup konuşur ve bunun Burcu'nun suçu olduğunu öğrenir. Kendisinin ve çocuklarının canına kast eden bu kadına dur demek gerektiğini düşünür. Oya'ya gidip Burcu'yu da yaza merhaba partisine davet etmesini; orada kadının işini bitirmeyi planladığını söyler.  Burcu ise tüm öfkesini spor salonunda boks çalışarak çıkarmaktadır

Serhan Merve ile buluşup ona beraber olduğu kadının Oya olduğunu söyler. Onun da bildiğini bildiğini söyler. Merve bu yüzleşmeyi üzüntü ve göz yaşı ile bitirir. Merve Edip ile konuşup ona Sarmaşık'tan gitmesini söyler. Edip bu sözü öpücükle kabul eder. Serhan bazı konuşmalarından ve tavırlarından Oya'nın hamile olabileceğini düşünür. Oya'nın evine şarapla gidip içmek için ısrar eder. Kadın içmemek için mazeret gösterince düşündüğünün doğru olduğunu düşünür.

Hiç yorum yok:
Write comments