28.03.2016

46 Yok olan 1. bölüm özet. Ezo uyanır, Ceyla'nın babası ölür

Murat sert hatta ters bir mizaca sahip bir bilim adamıdır.. Uluslararası başarılara imza atmış bir moneküler ve genetik profesörü hatta üniversite de hoca.. Hergün yatağa makinelerle bağlı uyuyan kardeşi Ezo'yu ziyarete gitmekte; onu uyandırmaya çalışmaktadır. Babası ise yıllarca önce öldürülmüş ünlü bir cerrah. Salim onun işlerine bakan bir adam.

Murat eski istihbaratcı amcasının evine yemeğe gider. Oraya gelmesini bekledikleri Sude isminde şaman bir kız vardır. Sude gelir ama yemeğe kalmaz. Murat da onun peşinden gider. Murat yarın yapılıcak bir ayinde yer almak ister.

Ceyla hanım bir psikiyatrist; Murat onu kardeşi uyandığında onunla ilgilensin diye işe alır.
Murat, Ceyla, Salim beraber şaman ayinine giderler. Ceyla'nın babası evlerini satması için baskı yapmakta hatta kızı dövmektedır.

Ayin sırasında içtiği bir sıvı yüzünden hayaller görmeye başlar. Ardından yıllar önce babasının öldüğü günü görür. Babasını biri arabadan çıkarıp bıçaklamıştır.

Ayin sonunda evlerine gelirler. Murat kendine kan tahlili yapar. içtikleri sıvıyı  tahlil  eder. Sabah farklı yerlerin karışımı şeyler görür. Ceyla'yı arar. Kardeşi Ezo'ya hazırladığı ilacı verecektir. Verir de.. Tam o sırada Ceyla televizyonda babasının ölüm haberini görür. Murat ise kardeşinin parmağının oynadığını...

Yorum: Dizinin çekimlerinde değişik bir teknik kullanılmış. Gerilim ve gizem havası katmak için yapılmış galiba. Türkiye ekranları için fazla gizemli ve karışık. Çok fazla reyting beklemesinler ama klasik tv seyircisi dışındaki kitlenin mutlaka dikkatini çekecektir. Umarım umduklarını bulur  ve devamlılığı olur. Çünkü altı dolu  bir çalışma.. çok belli


Hiç yorum yok:
Write comments