25.03.2016

Muhteşem yüzyıl Kösem 19. bölüm özet. Kösem kaçırılır

Geçen bölüm Derviş Paşa'yı padişah Divan'da kendi kılıcyla öldürmüştü. Handan Sultan bunun yasını tutarken Halime Sultan" bu olaydan paçayı kurtaramayacaksın" der.

Kösem; Ahmet'in üzülmesini istemediği için annesi ve Derviş arasındaki münasebeti söylemek istemez ve bu sırrı saklamasını Halime'ye söyler. Ancak Halime'nin kızı Dilruba; Handan Sultan'a kızgın olduğu için gidip abisine durumu anlatır.
Zaten annesinin bu sırrı saklamasından işkillenen Ahmet; durumu Kösem'e sorar. Kösem istemeye istemeye anlatır. Ahmet soluğu annesi Handan Sultan'ın yanında alır. Ancak geç kalmıştır. Handan Sultan zehir içmiş kendini öldürmüştür. Annesi Ahmet'in kolları arasında can verir.

Sultan faydalanır. Edirne'ye gidip uzaklaşmasını öğütler. Ahmet'de ondan haremi idare etmesini ister. Ancak teammüller gereği başanması gereklidir. Ahmet bir fermanla Hümaşah'ı kocasından boşatır. Hümaşah bir taşla 3 kuş vurmuştur

Haremde nizamı sağlamak için acil ve sert önlemler alır. Haremden çıkışları kendisi denetliyecektir. İçi sıkılan ve Ahmet için endişelenen Kösem muhafızları atlatıp Edirne'ye doğru Hacı ağa ile beraber yola çıkar.
Ancak Hümaşah ve Bülbül aganın planı da budur. Kösem'in kafilesinin yolunu kestirtir ve Kösem'i kaçırır.

Kuyucu Murat Paşa vezir-i azam olmuştur.

Hiç yorum yok:
Write comments