22.04.2016

Diriliş Ertuğrul 55. bölüm özet. Şehzade Yiğit Sultan olma yolunda

Noyan ile Ertuğrul karşı karşıyadır. Kardeşi Dündar ve şehzade Yiğit'i onun elinden kurtarmaya çalışır. Tam dövüş esnasında alpleri yardıma gelir. Ama Noyan çocukları alıp gider. Yiğit'i sulatn olmaya ikna etmek için Goncagül ile bereber Noyan epey dil döker. Öldürülen babası ile ilgili şeyler söyler. Oba içinden casus; Sadettin ve Goncagül'e otagda konuşulan göç mevzuunu anlatır. Sadettin meraklanmış tedbir alma telaşına düşmüştür. Goncagül; Noyan ile gitmiş, bir birliktelik başlatmıştır.

Obaya dönen Ertuğrul Halime'ye kardeşinin ve Dündar'ın kaçırıldığı haberini verir. Kızcağızın doğumu başlar. Zor da olsa sonunda Gündüz Alp doğar.

Sadettin Köpek'in Dündar'la ilgili planları vardır. Dündar kaçmaya çalışırken Selçuklu askerleri kurtarır. Sadettin Köpek; Sungur Tekin'i çağırır ve Dündar'ı ona verir. Arada gıyabında Ertuğrul'a biraz yüklenir. Kardeşlerin arasını açmak niyetinde görünmektedir. Dündar ve Sungur Tekin obaya gelirler. Ertuğrul kardeşini Sadettin'in kurtardığını öğrenince şaşırır.

Yiğit; Sultanlık olayını benimsemiş görünmekte. Kendisine biat eden Türkmen beylerini kabul eder.
Ertuğrul'un alplerinden birini moğollar yakalar. Mağaraya getirilir.



Hiç yorum yok:
Write comments