22.08.2016

Rüzgarın Kalbi 1. bölüm özet. Zeynep ile ilgili sır ne?

Rüzgar'ın evlenme planları yaptığı nişanlısı gözlerinin önünde trafik kazası geçirir. Rüzgar kendini toparayamaz ve yurt dışına kaçar. Ancak yıllar sonra bir barda kavgaya karışınca ailesinin nerede olduğundan haberi olur. Rüzgar'ı hapse atarlar. Oradaki meczup bir adam ona "Merak etme kalp sevdiğini bulur" der. Amcası gelip onu kurtarır ve Türkiye'ye götürür ama Rüzgar hatıralar yüzünden evde kalamaz; kaçar. Taksici onu Foça'daki evine götürür.

Zeynep çocukluk aşkı Kutay ile evlenme aşamasındadır ve çok mutludur. Çocuk ise aldatmaya meyilli bir adamdır. İş için buluştuğu bir kadınla beraber olur. Kıza nişanlı olduğunu söylemeyince kız da çocuğun duşta olduğu anda Zeynep'i arar. Üzerinde gelinlik Zeynep arabaya biner ve anneler de peşinden gider. Zeynep orada çocuğu kızla basar ve arabasına binip Foça'ya kadar sürer. Ara bir yolda arabası bozulunca yürümek zorunda kalır. O arada da Rüzgar gerçeğe çok yakın bir rüya görür. Rüyasında sevgilisi ona "Merak etme kalp sevdiğini bulur." der. Çocuk uyanıp dışarı çıkınca Zeynep'i görür. Zeynep o anda bayılır. Çocuk geçmişteki Meltem ile şimdiki Zeynep arasında gidip gelen görüntüler yaşar. Kızı kucağında taşır. Hastaneye götürülür. Doktor kızın orada yaşayan dedesini arar ve ailesi gelip kızı alır.

1 ay boyunca ne Kutay ne de ailesi Zeynep'i aramaz ama Kutay'ın koyuna yapılması düşünülen ve ön onayı verilen proje iptal olmak üzeredir. Çünkü onaylayacak kişi koyu yeterli büyüklükte bulmamıştır. Yandaki koy da sizin olsa olabilirdi diyince babası Kutay'a yandaki koyun sahibi Zeynep ile barışması için talimat verir

Kutay'ın kuzeni ve Zeynep'in arkadaşının düğünü vardır. Kutay Zeynep ile arasını düzeltmek için bunu kullanmaya karar verir ve geleceğini söyler. Kız bunu duyduğunda şahit olduğu düğüne gelmek istemez. Kızlar bir çözüm bulurlar. Yakışıklı biriyle çıkıyormuş gibi yapacaklardır. Ortamı araştırırlar. Kutay'ın tanımadıı yakışıklı birini bulamayıp Zeynep ile yolları daha önce kesişen "yaban" kod adlı Rüzgar'a teklif götürürler. Çocuk ilk başta kabul etmez ama sonra kızın annesiyle konuşup düşüneceğini söyler; sonra şirkete gidip para ve bazı evraklar alır ve teklifi kabul eder.

Kızlar Rüzgar'a biraz şekilşemal vermek isterler. Rüzgar ses çıkarmaz ama ertesi gün kızı almaya çok lüks bir araba ve smokin ile gelir. Düğünden içeri el ele tutuşarak girerler. Kutay şok olur, hırs yapar. Düğün boyunca Zeynep'in de Rüzgar'ın da peşinde dolanır. Kızın Rüzgar'la çıktığına inanmaz. Zeynep de Rüzgar'a "Öp beni" der ve öpüşürler.

Sonradan öğreniriz ki Rüzgar'ın sevgilisi Meltem ölürken organları bağışlanmış ve kalbi de Zeynep'e takılmış ve Rüzgar da bunu bildiği için kıza yardım ediyormuş

Hiç yorum yok:
Write comments