19.10.2016

Hayat Bazen Tatlıdır 1. bölüm özet. Karakterler ve kısa hikayeleri


İdealleri olan Hayat öğretmen ve güzel kız kardeşi Gözde'nin hikayesi. Özel bir okulda öğretmenlik yapan Hayat öğretmenin kardeşine takıntılı olan Koray bir gece evinde parti yapar. Gözde evden kaçarak partiye gider. çocuk kızı çok içirip üst kattaki yatak odasına taşır. Koray'ın kankası Tarhan olayı engellemeye çalışsa da başarılı olamaz ve kızın ablasını arar. Hayat hemen yola çıkar ve çok geç olmadan yetişir. Kardeşi ayakta duramayacak haldedir. Koray üzerine gelince ona tokat atar ve çocuk havuza düşer.

Ertesi gün hırsını alamayıp Koray'ın abisi Cerrah'ın evine gider. Adamın hiç bir şeyden haberi yoktur. Adama ağzına geleni söyler. Adam kardeşine olanları sorar ama çocuk yalanlar. Hayat okula istifasını vermeye gittiğinde okul müdürünün işgüzarlığı yüzünden okuldan uzaklaştırma alır. Okulun kendilerine tahsis ettiği evi de boşaltmaları gerekmektedir. Cerrah olanları duyunca konuşmak için gelse de Hayat onu dinlemez.

Gedikpaşa Anadolu lisesine ataması yapılır. Müdürü paragöz Şerif bey, hademe Müstahak, öğretmenler Simetri hastası bir bayan, Birtanem isimli seksi bir öğretmen vardır. Öğrenciler Ronaldo, Emoji Emel, Kara Sevda, Loçko, Zeynep, Aragaz, Bariyer, Asya isimli samimi çocuklardır. Takma isimleriyle daha çok anılan çocuklar Gözde'yi hemen gruplarına almak isterler. Sadece erkek arkadaşını kıskanan bir kız biraz olumsuz davranır.

Hayat yıllar önce nikah masasında öylece bırakıldığı için aşka kapılarını kapatmış biridir. Cerrah ise eskiden mafyöz işlere karışmış; bu yüzden anne babasını kaybetmiş sonrasında da bu işleri bırakmış biridir. Hayat'ın gelip onunla bu şekilde konuşmasını ve kızı kafasından atamaz

Hemen aynı mahalledeki bir dayalı döşeli evi tutarlar ama ev sahibinin oğlu biraz askıntı ve garip bir tiptir. Koray kızdan uzak duramaz ve kızı bulur. Okula oldukça büyük bir bağış yaparak naklini Gözde'nin sınıfına aldırır.

Hiç yorum yok:
Write comments