19.05.2022

Kuruluş Osman 94. bölüm özet. Aya Nikola ve Gündüz bey ölüyor


İnegöl kalesine giren Türkler canını dişine takıp cenk eder. Gündüz bey savaşırken surlardan düşer. Durumu iyi değildir. Önce Aktemur  ardından Ayşe onu bir an bile yalnız bırakmaz. Kumral Abdal durumun kötülüğünün farkındadır. Gündüz beyin haberini alan Osman bey çok üzülür. Bölüm sonunda Gündüz bey etrafında sevdikleri; onlarla helalleşip şehit olur

Osman beyler İnegöl de cenk ederken Holafila ve Orhan ormanda Üstadın yardımcısına esirdir. Orhan elinden geldiği kadar yola iz bırakır. Ardlarından gelen Malhun hatun, Bala hatun, Selvi ve kadınlar  iz sürer. Orhan fırsatını bulup Holafila ile kaçar. Kadınlar onlarla karşılaşır. Onlar savaşırken Barkın bey onlara gizlice saldıracakken Osman beyin İnegöl'ü aldığı haberini alır ve sanki onları kurtarmış gibi yapar. Osman beyin haberi olmadan Orhan'ı kaleye yetiştirirler. Holafila sayesinde alpler de zehirlenmekten kurtulmuştur. Osman bey olanları öğrenince kıza teşekkür eder. 

Cenk sırasında Nikola kaçmış gibi yapıp Osman'a tuzak kurar ama yakalanmaktan kurtulamaz. Zindana atılır. İmparator'un elçisi, Romanos ve düşman görünümlü Kosses; kale feth olduktan sonra Osman beyle konuşmaya gelir. Osman beyden imkansıza yakın şeyler talep ederler. Osman bey reddedip kendi isteklerini söyler. Kabul olmayınca Nikola'yı meydanda idam eder. Romanos güçlü bir orduyla üzerine geleceğini söyleyip gider. Barkın ise düşmanlığa devam edip gizlice Bursa tekfuruna haber yollar. 


 

Hiç yorum yok:
Write comments