25.11.2016

Muhteşem Yüzyıl: Kösem. 2. Sezon. 2.Bölüm (32.Bölüm) ÖZET


Harem'de herkes toplanmışken Hacı ağa padişahın fermanını okur. Validesi Kösem Sultan'a o ana kadar yaptıkları için teşekkür edip saltanat naibeliğine son verdiğini bildirir. Kösem çok sinirlenir. Öfkeyle odasını dağıtır.

Tam bu sırada oğlu Sultan Murat halkın, yeniçerilerin, sipahilerin, ulemanın ve paşaların olduğu ayak divanını toplamıştır. Orada bulunan herkese Kur'an üzerine yemin ettirtir. Kendisine itaat edeceklerine ve aralarındaki zorba ve casusları geri vereceklerine dair.

Kösem oğluyla konuşur. Sadece Harem'i idare etmesini ister. Bi de yanına haznedarı gibi bir ağa verir ve onu takip ettirtir. Kösem yine de kendisine bağlı kişilerle görüşüp kendisinin valide sultan olduğunu ve hala devletle alakadar olduğunu söyler.

Hazerfen kendisine verilen şifreyi çözmeye çalışırken üzerine yanlışlıkla döktüğü şarap mektubun okunmasına sebep olur. Mektupta Vatikan'ın tüm Hristiyan alemini Osmanlı'ya karşı toplamaya çalıştığı yazmakta; Topal paşa'nın dahil olduğu gizli bir tarikatten bahsetmektedir. Derhal araştırmaya başlarlar.

Öte yandan Sinan paşa tarikatten aldığı emir ile Farya'yı öldürmeye çalışır. Murat'ın da içinde bulunduğu bir anda gemiye saldırı olur ve yakılır. Zor kurtulurlar. Farya getirdiği mektup sayesinde Murat'ın himayesine girmiştir. Ondan bir ordu ister. Başına geçip amcası ile savaşmak niyetindedir. Murat bunu kaile bile almaz. Bu durum kızın sinirine dokunur.

Gevherhan sultan kocasının ölümünün ardında sarayına gidip eşyalarını toplayacakken orada bulduğu delil ile bir adrese gider. Orada bir kadın ve çocuk vardır. Topal paşanın kendisinden saklı bir ailesi olduğunu anladığında iyice yıkılır. Onunla giden nişangah kadını sorgular ve Topal paşaya ait bir defter bulur. Hristiyanlara ait bir tarikatın mensuplarının bildiği şeyler yazılıdır.

Defterde yazan ismi araştırdıklarında bir papaza ulaşırlar. Adamı sorguladıklarında adam Sultan Murat'ı Hristiyanlığa davet eder. Murat çok sinirlenip adamı surlardan aşağı atar.

Farya'nın varlığı Ayşe sultan'ın canını sıkmaktadır. Murat; Farya'yı İncili Köşke yerleştirir. Arada yanına gittiğini öğrenen Ayşe Sultan onu kıskanır. Kösem Sultan'a Farya'nın bir katil olduğunu söylediğinde kadın oğlu için endişelenir. Farya'ya biraz da güç gösterisi yapmak için Harem de şenlik tertip eder. Üsküdar'daki saraya gönderilmesi için planlar yapılırken Murat son anda kızın yanında kalmasını ister. Kösem ise istemez ve kızı saraydan kovar. Ayşe Sultan ise Kösem'den habersiz Sinan paşa'ya kız öldürtmesini ve bunu Kösem'in istediğini söyler

Hiç yorum yok:
Write comments