9.12.2016

Cesur ve Güzel 5. bölüm özet. Fügen Tahsin'e 'Katil' diye bağırıyor

Sühan kutlama sırasında Cesur ve Rıfat'ın konuşmalarını duyduğunda sarsılır. Babası ile ilgili kopuk kopuk hatıraları biraz daha anlamlı hale gelmiştir. Davetten eve erken dönüp babasının kahyasına Hasan Karahasanoğlu'nun kim olduğunu sorar. Adam bilmesine ragmen bilmiyorum der. Kız babasının çalışma odasına eski resimlere bakar. Abisi Korhan'a da aynı soruları sorar. Abisi kız kardeşinin üzülmemesi için polise dahi herşey normalmiş gibi davrandırtır.

Evin arazisinde altın bulunması ve Cesur'un borsada da verdiği tiyolar Tahsin beyin hırsını tetiklemiştir. Cesur'a Rıfat'ın Nişantaşı'ndaki evin soyulduğu gece orada olduğuna ilişkin resmi gösterir. Cesur hemen olayı toparlayacak bir yalan ve düzen kurar. Rıfat'ın eski karısının ve çocuklarının Kurtuluş'ta oturduğunu tesadüfen oradan geçtiğini söyler. Bir evin ziline ve posta kutusuna Rıfat'la ilgili şeyler bırakır. Bunları Sühan'a gösterip ikna eder.

Hasan bey eskiden gelip polislik yapan Rıfat'a ifade veriyorken Tahsin'in parasıyla taraf tutan başka bir üstü onu engellemişmiş. Hatta sanırım ilerde adamı polislikten bile bu yüzden attırılmış olabilir. Yıllar önce Korhan'ın sünnet düğününe gelen Hasan beyi abisi Korhan da hatırlıyormuş. Annesinin ise babasına neden küs öldüğünü merak etmektedir.

Cesur; Adalet hanım'a gidip ölen yaşlı kadının ölümüyle ilgili konuşur. Yetiştirme yurdunun müdürü gözüne kestirdiği kızların yaşını büyütüp dışarı çıkartıp koruma kisvesi altında satıyormuş. Adalet de bu kızlardan biriymiş. Abisi de onu satmaya kalmışmış. Tahsin Adalet'i etkisi altına alıp eline silah verip adamı öldürtmüş ve suçu abisinin üzerine atmış. Tam o olay sırasında içeri Hasan bey girince Adalet de onu vurmuşmuş. Kahyası ve para verdiği polis oraya geldiğinde ise olayları kapatmaları gerektiği emrini verip dışarı çıkmışlar ve bu sırla yaşamışlar. Hasan beyi arabası ile bir yerden atıp intihar yada kalp krizi raporu çıkarmışlar.

Hamile kadın doktorun ölümü için bebeğin babası olduğunu tahmin ettiği birini tutuklattırır. Beraberce kadın doğumcuya gidip ultrason görüntülerini alırlar ve bebeğin cinsiyeti için erkek olduğu haberini verirler. Hafta sonunu Nişantaşı'ndaki evde geçirme fikriyle orada beraberce erkek torun haberini kutlarlar. Sühan ve Cesur da yemek yer. Hatta Sühan Cesur'a bir kol saati alır.

Tahsin bey kahyasına Cesur'un arazisinden örnekler almasını istemiş. Kemal engel olmaya çalışsa da adam örnek alıp gider. Olayı Cesur'a haber verir. Sonrasında Cesur'un arazisi ve bilgisi karşılığında Korludağ şirketine ortak olur.

Cesur annesi Fügen hanım'ı evine getirir. Şirin ve Kemal ile tanışır sonra Sühan da gelir. Şirin ve Kemal'in düğünü gelir çatar. Davullar zurnalarla Sühan'ların evinden Cesur'ların evine gidilir. Tam bu esnada Fügen hanım evden uzaklaşıp ormanda kaybolur ve kendisi de panikler. Yanlışlıkla Tahsin beyin arabasının önüne çıkar. Adam kadının Cesur'un annesi olduğunu anlar ve onun evine getirir. Tam da o sırada Cesur annesinin kaybolduğunu öğrenip paniklemiştir. Kadını arabadan yavaşça çıkarıp eve götürecekken kadın adamın adını duyar ve "Sen sen Tahsin Korludağ mısın? Katil. Katil" diye bağırmaya başlar. Herkes kalakalır

Hiç yorum yok:
Write comments