16.12.2016

Cesur ve Güzel 6. bölüm özet. Tahsin bey evleniyor

Fügen hanım evden uzaklaşmış; Tahsin beyin arabasının önüne çıkmıştır. Tahsin bey onu düğün için eğlencelerin tertip edildiği ve annesinin kaçtığını öğrendiğinde paniğe düşen Cesur'un evine götürür. Kadın Tahsin Korludağ'ın adını duyduğunda "Katil" diye bağırmaya başlar. Herkes dönüp kalmıştır ama Cesur annesinin hastalığının arkasına saklanır. Geçmişte Fügen oğlunun ve kendisinin bulunamaması için öldükleri hikayesini yaymış; soyadlarını değiştirmiştir.

Cesur annesini sakinleştirirken Tahsin bey birisinden geçmişi araştırmasını ister. Mihriban hanım ise kendisi dışında başka birisinin daha Tahsin beye "Katil" dediği için mutludur. Şirin ise düğün öncesinde olanlar yüzünden huzursuzdur. Düğün sırasında bir adam gelip "Tahsin Korludağ benim arazimi zorla istiyor. Buraya çok büyük plazalar dikilecekmiş." diyor.

Düğün sırasında Cesur ve Sühan nikah şahidi olur ve beraber ilk danslarını ederler. Tahsin bey düğüne Adalet hanımla gelip tadları biraz kaçar. Şirin ve Kemal Kapadokya'ya balayına giderler. Banu'nun şehre dönmesi ile Sühan Cesurların evine annesini dolaşmaya gider. Ona ninni söyler. Hülya'nın ölen doktorun zanlısı olarak ispiyonladığı adam polis müdürü ile konuşur ve etrafta araştırma yapmaya başlar. Hülya'nın resmini gördüğünde olayı anlar.

Adalet hanım ve Tahsin bey beraber Antalya'ya giderler. Tahsin bey babasını ve kardeşlerini bulmuş ama bu fakir ve çaresiz tiplerle tanışmamıştır bile. Arada sırada onları görmeye gidip haline şükretmektedir. Sühan o akşam Cesur ve annesi ile yemek yer ve ikili baş başa konuyu konuşurlar. Cesur etraftaki toprak sahiplerinden ederleri kadar topraklarını satın alır

Hülya ve Cahide'nin sürekli telefonda konuşması Korhan'ın sinirine dokunur ve kızı Korludağ'a eve davet eder. Hülya eve gelince çok beğenir ve Cahide ile çekişmeye birbirlerine laf sokmaya başlar. Tahsin bey Sühan'ın olayları kurcalamasını Korhan'ın ağzının gevşekliği yüzünden olduğunu düşünüp oğluna bunu söyler ve onu kırar. Cahide kocasını toparlar ve babası ile arasını açmamasını öğütler.

Sühan Bülent'e yüzüğünü iade eder. Şirin ve Kemal balayından dönerler. Sühan yoldan geçerken babasının aracını görüp bir çiftlikte durur. Orada babasını adamı Salih ile beraber bir çiftçiyi toprağını ona satması için tartaklarken bulur. Sühan araya girerken o sırada Cesur da oraya gider ve toprakları kendisinin aldığını söyler.

Ertesi gün şirketin halka arzının oylanması için toplantı yapılır. Sühan, Cesur, Mihriban olumlu oy kullanırken büyük bir ihanetle Bülent olumsuz oy kullanır. Bütün karar Korhan'ın vereceği oya kalmıştır. Korhan babasına inat kabul oyu kullanınca şirketi halka arz etme kararı çıkar. Tahsin bey akşam evinde toplanan zafer kutlama grubuna bir sürpriz yapar. Adalet hanım ile yıldırım nikahı yapmıştır. Evlilik cüzdanını sallayarak içeri girerler.



Hiç yorum yok:
Write comments