8.12.2016

Muhteşem Yüzyıl: Kösem 2.Sezon 3.Bölüm (33.Bölüm) Özet

Kösem'in haznedarı ve kasası gibi olan Ester'in evini sipahi ağaları basar ve kadının altınlarını alırken Kösem'e de bir mesaj bırakırlar. Dediği vaatleri yapmadığı için Sultan Murat'ı öldürüp yerine şehzade Beyazıd'ı geçireceklermiş.

Prenses Farya'ya papanın adamları saldırır. Sultan Murat'a kız kardeşi haber verir. Farya önünü kesenlerle yine dövüşmedeki ustalığı sayesinde kaçıp saklanır. Sinan paşa durumun sarpa sardığını görüp kızı alıp bir odaya saklar. Pazarın içinde papalığın adamları kızı ararken Murat da kızı bulmaya aynı zamanda korumaya çalışmaktadır. Sinan paşa tam kızı iple boğacakken Murat gelip kızı kurtarır

Saray'a girer girmez annesi Kösem'i bu konuyla ilgili sorumlu tutar. Kadının haberinin olmadığına inanmaz. Ayşe Sultan paniktedir. Kendisinin yaptırdığı ortaya çıkacak diye korkmaktadır. Nitekim Kösem geç saatte onu dairesine çağırır. Bana gerçeği söyle yoksa seni nasıl korurum diyince kız ne yaptığını anlatır. Kösem ona tokat atar ve Murat'a teslim edecekken torunu içeri girip "anne anne" diye ağlamaya başlayınca Kösem Murat'a bir şey söylemez.

Kösem kaçak sipahi ağalarının Ester'in köşkünün basıldığını söyler ve sorumlularının bulunmasını ister. Oğluna da bu haberi verir. Murat çok kızar ve bulunmalarını ister. Kösem herkesten önce isyancılardan birini bulur ve evine gider. Adam Kösem'i görünce çok korkar. Ona "Eger oğlunun yaşamasını istiyorsan bana diğer hainlerin yerini söyleyeceksin" der

Şehzade Beyazıt müttefiki sandığı Sina Paşa'ya Loranzo isimli papazı ve Kudüs şövalyeleri örgütünü bildiğini söyler. Aynı zamanda validesini de hareme döneceğini söyler. Kösem'in ise hala bu gelişmeden haberi yoktur.Sinan Paşa Farya'nın Sultan Murat'a söylediği annesinin yerini öğrenir.

Murat Farya'yı ziyarete gider. Annesinin yerini söylemesini onu emniyette tutacağını söyler. Bu arada kendisine ait yıldız taşının kaybolduğunu söyleyince ona bu taştan bir kolye hediye gönderir. Ayşe sultan'ın sırrını malesef oğlu şehzade Ahmet babasına söyler. Ayşe; Sultan Murat'ın odasında kutuda gördüğü kolyeyi Farya'nın boynunda görür ve hediye ettiğini anlar. Murat Ayşe'yi çağırır ve Farya ile ilgili gerçekleri sorar ve kadına çok kızar. Tam o sırada içeri giren Kösem'e de sakladığı için kızar

Kösem haseki Ayşe için af diler. "Onu düşünmüyorsan çocuklarını düşün" der. Ayşe suç ortağını sorduklarında Sinan paşa'yı saklamak için başka birinin adını verir. Kösem; Murat'a kaçak sipahilerin yerini verir. Yanına adamlarını alıp onlara baskına gider ama iki tanesi tuvalette olduğundan ellerinden kaçar. Silahtar ağa Ester'e hainlerin çaldıklarını geri getirir. Ester ile aralarında yakınlaşma olur.

Geverhan'ın oğlu Selim bahçede yanlarından uzaklaşır ve ortadan kaybolur. Herkes onu etrafta arar. Silahtar aga çocuğu tam bir at tarafından ezilecek iken kurtarır. Geverhan Silahtar'dan kendisine daha önce kocasıyla ilgili yüklendiği için özür diler. İki kız kardeş hamam da aşk ve evlilikler üzerine konuşurken Atiye ablasına "İnşallah benim evliliğim seni gibi olmaz. Gönlüm istediği ile evlenirim" der.

Farya hediyesi için teşekkür etmek için Murat'ın dairesine gittiğinde ikili öpüşürler. Kösem oğluyla konuşurken sipahilerin onu neyle tehdit ettiğini sorar. O da seni tahttan indirmekle tehdit ettiler ama ben hayatta oldukça buna kimsenin gücü yetmez dediğinde Murat; "Taht zaten benim" der. Annesinin kalbi kırılsa da onu ziyarete gelen kişilere oğlu ile ilgili iyi konuşur.

Hazarfen, Evliya Çelebi, Silahtar ve Kemankeş ağa kiliseleri gezip şövalyeleri aramaktadırlar. Farya'nın kuzeni Sultan Murat'a "Farya'yı bana geri verin" diye ferman yazmıştır. Sultan Murat İşvan'a cevap yazar. Bu arada Sinan Paşa'nın Farya'nın annesinin yerini düşmana bildirmesi ile kadını yakalarlar. Kadına ait bir broşu alıp anneyi zindana attırtır. İşvan Sultan Murat'a saygısızca bir  mektup yazar. Murat derhal bizzat Macaristan'a sefere çıkacağını açıklar.

Öte yandan bir kadın Farya'ya annesinin broşunu getirip kadının yakalandığını ve şuan zindanda olduğunu söyler. Kaderi ise kızının yani Farya'nın ellerinde imiş.

Kösem Ester'in evinde paşalarla buluşur. Kemankeş ağa'yı dışarıda kalması için ikna eder ama o dışarda bekleyen atlardan içeride başkaları olduğunu anlar. Paşalar ona Sultan Murat'ın Macaristan'a sefere bizzat gideceğini söylediklerinde Kösem oğluna tuzak kurulduğunu anlar ve engel olması gerektiğini düşünür.

Sultan Murat kardeşleriyle konuşup sefere çıkacağını söyler. Aynı zamanda Beyazıt'ın annesi Gülbahar'ın geleceğini de öğrenen Kasım bunu hemen annesine söyler. Kösem Murat ile yüzleşir. Tartışarak odasına girdiklerinde yatağının üzerinde bir domuz kafası vardır. Tabiki bunu balkondan içeriye tırmanarak giren Farya koymuştur ve onda balkona sıkışıp kalmıştır





Hiç yorum yok:
Write comments