29.01.2017

Adı Efsane 1. bölüm özet. Konu ve karakterleri


Tarık bir zamanlar ünlü bir basketbolcu imiş. Eşi öldükten sonra çocukları baldızı Seçil'e bırakmış. Velayetleri de teyzeye geçmiş. Varlıklı bir kadın olan Seçil çocukları yurtdışına götürmeye çalışmaktayken Tarık küçük kızından bunu duyar ve duruma müdahale eder. Büyük olan kızı Melis liseye gitmekteyken küçük kızı Zeynep ise ilkokula giden babasına inanan küçük bir kızdır.

Tarık bir depoda yaşamaktadır. İşi olmadığı gibi içki sorunları da yaşamaktadır. Bir devlet okulundan basketbol hocalığı için teklif alır. Yolda giderken kavga eden bir grup çocukla karşılaşır. Onları ayırırken çocuklarla o da tartışır. Okulda da Bahar hoca ile tanışır. Müdür milli eğitim bakanlığından para alabilmek için bir basketbol takımı kurmak ve başına da kötü cv.sine ragmen Tarık'ı geçirmek istemektedir. Takımı kurmak için 1 ay zamanı vardır. Ortada takım bile olmadığı düşünülürse işi oldukça zordur.

Takım için düşünülen çocukların derdi ise içlerinden birinin sevdiği kız Sibel'i başkaları istemeden arkadaşlarına istenmesini sağlamaya çalışmaktır. Tarık ise hocalığını yapmasını istedikleri çocukların daha önceden tartıştığı çocuklar olduğunu görür. Onları ikna etmek için çeşitli şeyler dener.

Tarık son kalan parası ile mahallenin cami hocasının evini tutar. Hayat'ını tekrar yoluna koyup çocuklarının velayetini almayı istemektedir. Sakatlandığı için bacağı ağrımakta sürekli ağrı kesici içmektedir. Bu yüzden bu işe ihtiyacı vardır. Basketbol sahasını düzene koymaya uğraşır. Aslında diğer çocuklar takıma girmeyi istemektedir ama liderleri gibi olan Hakan hocaya taktığı için istemez; diğerlerinin de girmesine engel olur.

Bahar hoca ise tipik idealist bir edebiyat hocasıdır. Hiç evlenmemiş annesi ile beraber yaşamaktadır. Melis babasının okulun yerini öğrenip onunla tartışmak için gittiğinde Hakan ve arkadaşları kızı da tartışmayı da görür. Melis'in erkek arkadaşı Kıvanç ile Hakan arabası yüzünden tartışırlar.

Tarık çocuklarını yurt dışına götürecek diye telaşlanır. Seçil ise gideceğini babasına haber vermesin diye küçük kızın cep telefonunu alır. Fikret ise Sibel'i yemeğe götürmek için çalıştığı restaurantın otoparkına park edilen arabalardan vermesini ister. Tam o sırada Melis ve sevgilisi Kıvanç oraya gelir. Hakan da onun arabasını Fikret'e verir. Fakat mekanda olay çıkınca ve Fikret arabayı getirmeyince yakalanıp nezarete atılırlar.

Tarık küçük kızını kaçırıp evine getirir. Uyurlarken takımdakilerden birisi gelip çocukların nezarette olduğunu söyler. Tarık gidip onları çıkarır. Tabi ki şartı vardır. Ertesi gün tam kadro idmana çıkacaklardır. Zeynep'i teyzesi ve ablası gelip bulur. Tarık tam çocukları çıkarırken baldızı ve kızları gelir ve onu çocuk kaçırmaktan tutuklanacağını bildirirler.



Hiç yorum yok:
Write comments