31.03.2017

Çoban Yıldızı 5. bölüm özet. Zekkar annesinin cesedini buluyor

Geçen bölüm sonunda Rüveyda ailesine dokunmayacağına söz veren Zekkar'a telefon eder ve "Zühre Samatya hastanesinde gel al" der. Telefona Ali çıkar ve kimseye hiç bir şey söylemeden oraya hareket eder. Seyit kardeşini görür ama telefon ederken görmez. Kız tuvaleti karıştırdım der. Seyit de ailesiyle tam gidecekken eczaneden ilaç alması gerektiğini söylerler. İlacın gelmesini beklerken Rüveyda huzursuzlanır. İlaçlar oldukça pahalıdır. Seyit ilaçlar için oyalanırken Ali hastaneye gelir. Zekkar da oğlundan haber alıp gelir. Zühre Ali'yi görüp kaçar. Araya Seyit girer. İtiş kakış sırasında silah patlar ama kimseye bir şey olmaz.

Seyit ve ailesi oradan kaçar. Ali'ye önce Fikret sonra Zekkar fırça atar. Zekkar sonrasında hastaneden bir elemana para verir ve kalan ücretin taksitlerini hangi şubeden yatırdığının bilgisini vermesini ister.

Şerife Zekkar'dan aldığı paralarla alış veriş yapar. Kocasının işsiz kalmasının ardından onu Zekkar'ın yanına yerleştirmeye karar verir. Gece kocasının evde olmadığı bir zaman Zekkar'a gider ve beraber olurlar. Zekkar kadının kocasına iş verip yanında tutar. Amacı Seyit onunla irtibat kurduğunda haber alabilmektir.

Zekkar, Fikret, ali ve Sırma akşam yemek yerlerken Sırma tünelden nasıl çıktığını anlatınca Zekkar hemen kalkar eve döner. Tünelde annesinin çürümüş cesedini bulup ağlar ve onu defneder. Sonrasında annesinin orada ölmesinin nedenini araştırmaya başlar. Öncelikle babasını suçlar. Babası ona bir hikaye anlatır. Ancak Zühre yüzünden annesini öldürdüğünü düşünmektedir.

Zühre'nin durumu iyi değildir. Zaten ailenin de para durumu iyi değildir. Zühre hastaneye gitmek istemez. Oldukça kötü bir gecekonduya taşınırlar. Rüveyda sürekli sızlanmaktadır. Zühre'nin ise enfeksiyon kapmış yarası daha da kötüleşmektedir. Zühre sesini çıkarmamaya çalışmaktadır. Seyit kızın üzerine titrer. Annesi durumlarını gördüğü için kıza hiç git demediğini söyler. Zühre gece yarısı fenalaşınca mahalleden bir kadının yardımıyla sağlık ocağına götürür.

Kadın onlara motorsikletini de verir. Erdal'ın bulduğu inşaat işine gitmeye başlar. Aldığı para ile yol üzerindeki bir atm.den hastahanenin borcunun taksidini yollar. Hastanedeki görevli sayesinde Zekkar'ın haberi olur ve o atm.yi bulur. O atm yakınlarındaki inşaatları araştırmaya başlarlar. Bir inşaattaki gece bekçisi Seyit'i tanıyınca orada sabahı beklerler

Zühre o gece rüyasında Zekkar'ın Seyit'i vurduğunu görür. Gördüğü bu kabusun etkisinden sabah da çıkamaz. Seyit'e gitmemesi için yalvarsa da çocuk işe gider. Zekkar ve adamları onu orada beklemektedir. Seyit'i görünce silahını ona doğrultur ve bölüm biter



Hiç yorum yok:
Write comments