3.03.2017

Vatanım Sensin 17. bölümde Hileon ilk öpücük sahnesi çok konuşuldu


Kanal D'nin bu sezon ekrana gelen iddialı yapımı, her Perşembe akşamı büyük bir ilgi ve sevgisiyle izlenen dönem dizisi Vatanım Sensin'in 2 Mart akşamı yayınlanan 17. bölümde izlediğimiz bir sahne bölüme damgasını vurdu; dizimizin en sevilen karakterlerinden, en çok yakıştırılan çiftlerinden Hilal ve Leon'un ilk öpüşmesi. Özellikle Hilal ve Leon aşkını destekleyen fanlar yani hileoncular Leon'un Hilal'i öptüğü sahneyi büyük bir sevinç ve heyecanla karşıladı. Sahnenin ekrana gelmesinin hemen ardından sosyal medyada hileon fandomun heyecan ve beğenilerini yansıtan paylaşımların ardı arkası gelmedi.
17. bölümün fragmanında Hilal Leon'a tokat atıyordu, bir hafta boyunca sosyal medyada bu konuşuldu, tokadın sebebinin öpücük olabileceği söylendi, hatta fanlar kendi aralarında iddiaya bile girdiler, Leon Hilal'i öptü mü öpmedi mi diye...

Sonunda beklenen an geldi ve izleyicinin büyük beğenisini kazanan o sahneyi izledik. Hilal yazdığı yazıyı basmak için gece gizli gizli matbaaya geliyor. Kapıyı açıyor, gaz lambasını yakıyor. Köşede oturan Leon'u farketmiyor ilk anda. Matbaaya gelecek olanları yakalamak için bekleyen Leon Hilal'i görünce şaşırıyor. Yazıyı görünce; "Ne işi var bunun sende?" diye soruyor. Hilal, Halit İkbal'in yazılarını kendisine ulaştırdığını,kendisinin de bastığını söylüyor.

Leon Hilal için endişeleniyor,  ona evine gitmesini söylüyor. Hilal ise bu yazıyı mutlaka basacağını söylüyor. Leon "Seni bir daha o ipten kurtaramam" diyor panik içinde, çocuk çırpınıyor sevdiğine bir şey olmasın diye. Ama Hilal çok kararlı. Leon'un her söylediğine ters cevaplar veriyor.

"Sana son bir şans veriyorum, o Halit İkbal'e de söyle, bir daha seni bulaştırmasın bu işlere. Zaten bulduğumuz vakit cezası ağır olacak" diyor Leon. Sevdiğini korumak kurtarmak onun bütün amacı. Hilal ise gülümsüyor; Leon'a meydan okumak onun hoşuna da gidiyor bir yandan. "Boşuna aramayın teğmen, Halit İkbal burada, tam karşınızda duruyor" diyor kendinden emin bir şekilde. Çünkü için için biliyor Leon'un ona kıyamayacağını." Şaşkınlıktan kekeliyor Leon; "Nn, nasıl" diye...
"Benim evet. Yazıyı imha edebilirsiniz, lakin düşüncelerime gücünüz yetmez. Benim silahım da bu yazılar" diyor Hilal. Leon inanmak istemez gibi gülüyor, belki biraz da hiç şaşırmaması gerektiğini düşündüğü için, bunu tam Hilallik bir şey olduğunu bildiği için gülüyor...

"Siz ne yaparsanız yapın, ben o yazıyı basacağım." diye haber veriyor Hilal. "Şimdi beni tutuklamazsanız, yazmaya devam edeceğim teğmen" diyerek ellerini uzatıyor kelepçelemesi için. Leon önce o ellere bakıyor, sonra bileklerinden kavrıyor Hilal'i. "Düşmanlarından ziyade arzularını alt edeni daha cesur sayarım. Çünkü asıl zafer kişinin kendine olanıdır, demiş Aristo" diyor Leon; sonra ekliyor; "Ben ne yazık ki bu savaşta mağlubum Hilal" diyerek birden bir hamle yapıyor ve Hilal'i öpüyor. Tek taraflı bir şey değil bu, öpüştüler. yani ilk hamleyi Leon yaptı ama Hill de vardı bu anın içinde.

Öpüşme bitince ve birbirlerinden ayrılınca, şaşkınlık içinde önce bir nefes alıyor Hilal, sonra da tokadı yapıştırıyor Leon'a; oldukça kuvvetli bir tokat bu. Parmağını sallayarak; "Bir daha sakın bana dokunma, sakın" diye bağırıp uzaklaşıyor oradan, birkaç adım attıktan sonra duraklıyor, titriyor, kendine gelmeye çalışıyor ve ikinci bir hamleyle kapıdan çıkıp gidiyor. Leon Hilal'in arkasından bakıyor; yüzü allak bullak; rahatlama, tutku, heyecan, çaresizlik, acı, hepsini birden hissediyor. İzleyici de bu duygu yoğunluğu içinde sevin, heyecan ve hüzün karışımı arasında bocalıyor.

Vatanım Sensin fanları zaten sık sık TT olmaya alışıklar, Perşembe akşamı da yine öyle oldu. Vatanım Sensin reyting başarısının yanı sıra sosyal medyada da bir kez daha zirveyi işgal etti. #VatanımSensinGünü hashtagi Türkiye gündeminde yaklaşık 8 saat TT’de kaldı. Bunun yanısıra #HiLeon, #Leon hastag'leri de çok konuşulan tagler arasındaydı.


Hiç yorum yok:
Write comments