8.04.2017

Çoban Yıldızı 6. bölüm özet. Zühre Fikret ile buluşuyor

Geçen bölüm sonunda Zekkar Seyit'in çalıştığı inşaatı bulmuş; pusu kurmuş bekliyordu. Seyit'i görünce önce öldürmek istese de sonra telefonla arayıp "Aileni ve Zühre'yi buldum" der. Çocuk işi bırakıp eve gitmeye başladığında Zekkar onu takip eder. Seyit mahalleye yakın bir yerde onları atlatır ama kaza yapıp bayılır. Adamları dağılıp Zühre'yi fotoğrafı ile aramaya başlarlar. Çocuklardan biri gidip haber verir ve aile kaçar. Seyit tam Zekkar'lar eve girecekken gelir ve tam eve girecekken Zühre Seyit'i durdurur. Zekkar ise içeri girdiğinde babası Fikret Karakaya ve adamları ile karşılaşır. Zekkarlar çıkışta onların izini bulur. Meryem ismindeki kadının evinde olduklarını anlarlar. Ancak oraya gittiklerinde Seyit ve ailesi orada değildir.

Seyit ailesiyle bir yol kenarında dururlar. Rüveyda sinir krizi geçirir. Erdal'ın evine sığınırlar. Erdal ile Seyit'in konuşması sırasında Erdal'ın abisinin adını öğreniriz. Aynı kişi Zekkar'ın karısı Sırma'nın eski aşığı olduğu ve Zekkar'ın onu öldürdüğünü öğreniriz. Zühre Erdal'ın beline silah koyup çıktığını görür Erdal Zekkarların evinin önüne gidip eve bakar. Seyit'e Erdal abisini kimin öldürdüğünü söylemez

Zühre ertesi gün küpelerini satar. Seyit'in annesi, kız kardeşi ve Seyit'e hediyeler alır. Fikret'i arar ve ertesi gün için bir yerde yalnız buluşmak için randevulaşırlar. Onları gizlice Zekkar dinler.

Zekkar karısı Sırma'yı memlekete göndermek ister. Oğlu Ali annesinin arkasında dururken Zekkar ana oğulun arasına nifak sokmak için "Annen senin doğmanı istemedi. Düşürmek için elinden geleni yaptı" diyince Ali annesine tavır yapar. Genç çocuk anne babası arasında kalmaktan sıkılmıştır.

Zekkar'ın mekanındaki şarkıcı kadın Zekkar'a "Ne zamandır gelmiyorsun? Canın sıkkın gibi akşam gel" diye ısrar edince adam kadının eline bıçak batırır. Şerife İbrahim'i görmeye mekana gidince Zekkar ile konuşur. O gece kocası İbrahim'i gececi yapıp karısını otele yanına getirtir.

Seyit inşaatta amelelik yapınca sırtında ve elinde sıyrıklar bereler oluşur. Zühre dolaptan bulduğu bir kremi gece Seyit'in sırtına sürerken birbirlerine açılırlar. Ertesi gün Seyit'in annesi Cevahir kilim dükkanı olan babasına gidip ondan iş istemeye gider. Adam ona hakaret ederken Seyit yetişip annesini ve Rüveyda'yı oradan alır.

Zühre ise yanına Erdal'ın silahını da alıp Fikret Karakaya ile buluşmaya gider. Seyit onun olmadığını anlayıp yollara düşer. Zekkar da buluşma yerine gelir

Hiç yorum yok:
Write comments