10.04.2017

Hayat Bazen Tatlıdır 24. bölüm özet. Koray okuldan da Sevda'dan da ayrılıyor

Geçen bölüm Sevda hiç istemese de Koray istediği için rafting yapmaya razı olur ancak bot devrilir. Onları gören Gözde ve Burak haber vermek için koşturur. Şerif ve Birtanem hocanın birleştirmek istediği Cerrah ve Hayat kadının kızgınlığı yüzünden konuşamazlar bile. Hayat kesinlikle Cerrah'ın Tamer'le ilgili uyarılarını dinlemez.

Gözde; Hayat hoca ve Cerrah'a haber verir. Onlarda jandarmaya haber verirler. Tarhan kampta öfke ve üzüntüden Burak'a yüklenir. Cerrah da Koray'dan başka dayanağım ve kimsem yok diye perişan olur. Hayat onu teselli etmeye çalışır.

2 gün kampta beklerler jandarma aramayı bırakır ama bir sonuç alınamayınca evlerine dönerler. Okulda onlar için bir köşe hazırlanmıştır. Cerrah adamlarıyla aramaya devam etmektedir. . Şerif müdür bir konuşma tertip eder. Tam o sırada Koray ve Sevda okula girer ve başlarına geleni anlatırlar

Şerif müdür annesini Birtanem'e bir şans daha vermesi için ikna etmeye çalışır. Adamları ile plan yapmaya çalışır. Annesinin kalbine gitmek için biber dolması yapması için hem fikir olurlar. Ancak kadın nasıl yapıldığını hiç bilmemektedir. Hayat hocadan yardım alır. Dolmalar çok lezzetlidir ama kadının köriye alerisi olduğu için fenalaşıp hastaneye götürülür ve Birtanem'e iyice sinir olur.

Loçko hırsızlıkla ilgili kötü kötü rüyalar görür ve Hayat hocaya Sefiller romanı üzerinden nasıl kendini affettireceğini sorar. Hayat durumu anlar ve arkadaşlarından aldığını yerine koyması gerektiğini anlatır. Loçko aldıklarını yerine koyma için ek işlere girer

Cerrah teşekkür için Hayat'ı aradığında okulda yanında Tamer olduğunu duyar. Geçmiş olsun demek için uğrayan Tamer'in varlığına dayanamaz ve adamı takibe aldırır. Cerrah adamları olmadan Tamer'in oturduğu cafeye gidip onunla konuşur. Arada 1 kez kafa atar. Hayat sana yüz vermeyecek çünkü senin içini görecektir der

Tamer bu sefer başka bir plan yapar. Müvekkillerinden birini alacağı avukatlık ücreti karşılığında Hayat'ın evine girip hırsızlık yapması için tutar. Adam evi darmadağın eder ve annelerinin kolyesi ve Cerrah'ın ona verdiği yüzük dahil bir sürü şey çalar. Hayat ve kızlar eve geldiğinde hırsızın hala içerde olması onları iyice korkutur.

Hayat yardım için Tamer'i arar. Adam o gece orada kalır. Sabah da kahvaltı hazırlayıp gider.
Nadir köyden getirdiği tavuklara okulda bakıp öğrencilere yumurtalı sandwich satarken Müstehak'a yakalanır. Sus payı olarak yüzde alır. Sonrasında tavuklardan birini kaçırıp Şerif'e de yakalanınca o da pay ister ve elindeki paraları da alır.

Sevda kazada hem ayağını incitmiştir hem de ciğerlerini üşütmüş; sürekli öksürmektedir. Koray ise kendisi yüzünden sürekli kızın zarar görmesine üzüldüğü için kızı kendinden uzaklaştırmaya çalışır. Hatta kızdan ayrılmak istediğini söyler. Arkadaşlarına da Gedikpaşa lisesinden gideceğini söyler

Sevda'nın annesi de Hayat hocaya kızgındır. Çocuklara ship çıkamadığı kızı ölümden döndüğü için önce okulu basar sonra Milli eğitime şikayet eder. Hayat hoca açığa alınır.

Hiç yorum yok:
Write comments