3.04.2017

Lise Devriyesi 2. bölüm özet. Yiğit Fırat'tan özür diliyor

Geçen bölüm sonunda Fırat ve Yiğit kavga ettiklerinde etraflarından da kavgaya karışanlar olur. Hep beraber nezarete atılırlar. Yiğit polis kimliği açığa çıkmadan kurtulur. Fırat nezaretten çıkmasına rağmen yine de Yiğit'e takıktır. Işıl ise Fırat'a yakın olup bilgi sızdırma peşindedir. Bu yakınlık Yiğit'in sinirine dokunmaya başlar

Bir önceki bölüm öğretmenlerine yanlışlıkla kadın iç çamaşırı vermelerinin cezasını okul çıkışı sınıfları ve koridorları temizlemek olarak çekerler. Işıl ise o akşam Fırat'ın evine gelmeye söz vermişti. Fırat gelip onları okulda temizlik yapıp eğlenirken görür ve daha da hırslanır.

Işıl da Yiğit'i bertaraf edebilmek için babasının odasına girip çocuğun dosyasına bakar. Okul tramvası olduğunu görüp üzerine gitmeye karar verir. Beden dersinde basket oynayarak Yiğit ve Fırat'ı kapıştırtır amacı Yiğit'in aşağılık kompleksini tetiklemektir ancak Yiğit hırs yaparak Fırat'ı yener ve bir çuval incir mahvolur.

Yiğit okulda saadet zincirine katılan ama paraya sıkışan birinin kefaletiyle zincire katılmayı organize eder. Necdet müdürden 50 bini temin etmesini ister. Ancak zaman kısıtlı miktar fazladır. Fırat'ın nezarete düştüğünü babası duyup çok kızar. Parayı vereceği çocuk Fırat ile arayı düzeltmezse zincire katılamayacağını söyler.

Yiğit görevi yüzünden Işıl'a da güvenerek Fırat ile iyi geçinmek ve geri adım atmaya karar verir. Fırat'tan tiyatro salonunda özür diler. Hatta çocuğun istediği aşağılama içeren lafları da eder. Ancak Fırat'ın da bir planı vardır. kapalı olan perdenin arkasında okulun nerede ise tamamı vardır ve Yiğit'in Fırat'tan bir korkak gibi özür dilediğini görürler.

Necdet amir de parayı teşkilattan alamayınca bu sefer arabasını satılığa çıkarır. O akşam Yiğit parayı getiremeyeceğini söyleyince Emrecan Yiğit'i mekandan dışarı attırtır. O itiş kakış sırasında Yiğit cüzdanını dışarı düşürür. Fırat parayı getiremeyen Emrecan'a kızar ve okula bile almayacağını söyler.

Geçen bölüm Yiğit'in annesi Ayfer; oğlunu bir kızla buluşturmak için plan yapmıştı. O akşam buluşma ayarlanır. Yiğit de annesinin sözünü dinler ve cafeye gider. Işıl buluşacağı kişinin Yiğit olduğunu anlayıp kaçmak istese de kaçamaz. Konuşup tartışıp ayrılırlarken annesi Yiğit'e kızın ikinci adını kullandığını yani adının Işıl olduğunu söyler ve o an Yiğit kızın Necdet amirin kızı olduğunu anlar. Yeni bölüm pazar saat 20.00 de Trt 1 ekranlarında



Hiç yorum yok:
Write comments