21.02.2018

Çukur 17. bölümde mahalleye Emrah komiser giriş yapıyor

Geçen bölüm sonunda Vartolu'nun bindiği araç patlayınca öldüğü haberi hızla Çukur'a yayılır. Arabayı tarayan ve patlamasına sebep olan adamların beyefendinin adamları olduğunu düşünürler. Medet; Celasun'a "Ağayı koruyamadın" diye kızar ama çocuk "Yapabileceğim ne vardı da yapmadım" der. Vartolu'nun cenazesini alıp Yamaç'ın izniyle mahallenin mezarlığına gömerler. Medet haricinde en çok üzülen elbette ki Saadet'tir. Kimseye belli etmeden mezarına gider. Sadettin de kıza kolyesini ve bir de veda mektubu bırakmıştır.

Medet; Celasun aracılığıyla Koçovalılardan; mahalleden toz atölyelerini toplayacaklarını 2 hafta o evde kalmaya izin vermelerini ister. 2 Hafta sonra gideceklerdir. Yamaç da 1 hafta verir. Toplanmaya başlarlar.

Selim, karısını Vartolu'nun kaçırmadığını; kadının kendisinin kaçtığını anlar. Kadının elindeki üstündeki her şeyi alır ve kadını öylece bırakıp; kızını alıp eve bırakır. Yanında yeni çalışmaya başlayan Cemil; ölen abisinin evinin anahtarını kadına verir.

Celasun; Karaca'yla yüzleşip Akşin'le ilgili konuşur. Onları ayıranın Akşin değil annesi olduğunu söyler. Mete'nin kızın resimlerini çektiğini öğrenip arkadaşını döver, sonrada kızdan özür diletir

Paşa saatlerce kayıtlara bakar. Sonra genç bir çocukla babası hakkında konuşur. Çocuğun ölmüş babasının hayatta olan bir arkadaşını bulmaya çalışır

Yamaç Sena'dan onun Paşa'dan şüphelenmesini sağlayan kişinin kim olduğunu öğrenmeye çalışır ama öğrenemez. Sena'nın arkadaşı gizlice Yamaç'a avukat Nazım olduğunu söyler. Yamaç da Aliço'dan Nazım'ı takip edip araştırmasını söyler. Aliço Nazım'ı takip ederken gazeteci kız Hale'yi görüp şaşırır ve Yamaç'a koşturur. Hale ise Nazım ile konuştuktan sonra Çukur'a kahveye gider. İdris ve Yamaç ile kitap için röportaj yapar.

Emrah amir isminde biri Yamaç'ın karşısına çıkıp artık Çukur'a gireceklerini söyler. Yamaç babasından amirin gerçekliğini sorar. Gerçekten de Emrah sınırsız yetkiyle yukardan atanmıştır. Bu arada Emrah amir; Vartolu'nun uyuşturucu yaptığı yeri tek başına basıp uyuşturucuyu yok edip adamları da öldürür. Medet başarılı olamayınca Paşa ve Emmi'yi öldürmeye çalışır. Veee öğreniriz ki Emrah komiser Sena'nın abisi imiş

Celasun gizlice Kasım'ı serbest bırakır. O da ilk iş Paşa'nın karşısına çıkar. Ona "İdris kendi oğlunu öldürdü." der. Paşa'nın kalbi tutar ve yere düşer. Paşa'yı el bombasıyla öldürmek için gelen Medet'i ise birileri etkisiz hale getirir.

Emrah polis eşliğinde mahalleye büyük bir baskın yapar. Silahları saklarlar ama tüm adamları tek tek adreslerinden İdris dahil kelepçeleyip otobüse bindirip götürürler. O sırada Sena da arkadaşıyla bir yerde yemek yerken kapıdaki adamları polisler alır. Sonra Emrah komiser bir aletle Ferdi Özbeğen'in  'Büklüm büklüm' şarkısını çalmaya başlar ve sonra çekip gider.



Hiç yorum yok:
Write comments