29.10.2017

İsimsizler 20. bölümde Fatihler yine sınır ötesi operasyonda

Handan'ı kaçıran ve Kurmay'ı da şehit eden Hatem hastaneden kaçar. Hemşire kadının yönlendirmesiyle kendisini takip ettiklerini öğrenir. Üzerinde verici olduğunu anlar ve ensesine Yakup'un yerleştirdiği vericiyi çıkartır. Adamlarını çağırıp vericiyi onlara verip arkalarından gelen dayı ve ekibe tuzak kurmalarını söyler. Gerçekten de tuzağa düşen Dayı ve diğerlerine son anda Yakup ve Yadigar da yetişip kurtarır

Yakup ise kızının ateşi içindeyken bir de Kurmay'ı kaybedince daha da üzülür ve Kurmay'a hakkını helal eder. Kudret ise Hatem'in üzerine verici yerleştirdiği için Yakup'a öfkelenip; arayıp bir daha kızını göremeyeceğini söyler. Gerçekten de Yakup'un kızını Afran'ın kampına beyin yıkayıp eğitim alması için yollarlar. Kızı diğerlerinden ayrı bir odaya koyarlar.

Fatih ise Kurmay'ın çalan telefonunu açmış ve Afran ile konuşup; yakın zamanda sınırdaki karakollardan birine saldırı olacağını ve savaşı tekrar başlatılacağını öğrenmişti. Bu bölüm yeni başkana bunu söylüyor. Kurmay'ın özenle sakladığı Afran'ın istihbarata yıllardır çalıştığı bilgisini de malesef veriyor. Başkandan sınıra gitmek için izin istese de adam beklemesini istiyor

Handan'ı yaralı halde Kudret'e götürürler; adam tam kızı öldürecekken birisi onu arayıp Handan'ı çağırır. Kudret kızın bağlarını çözer ama gözlerini bağlayıp bir yere götürürler. Orada öğreniriz ki Handan meğerse karşı taraf için çalışıyormuş. Kaçmış gibi yapar; Fatih onu kayıtsız şartsız kabul eder ama başkan kızı dayısıyla ilgili sorgular ve serbest bırakır.

Yakup; Handan'a tutulduğu yerde kızını görüp görmediğini sorar. hiç bir şey hatırlamadığını söylemesi Yadigar'ın dikkatini çeker. Handan da dikkat çekmemek için Kudret'i arayıp kendisini satacağını söyledikten sonra Yakup'a gidip "Kudret'in yerini hatırladım" der

Kurmay'ı sessiz sedasız gömerler. Sınırda gerçekten bir saldırı olur ve 7 er şehit olur. Başkan da daha fazla direnmez ve Fatihlerin gitmesine izin verir. Saldırıya uğrayan sınır karakoluna uğrar; oradan sınırdan içeriye girerler. Bir Türkmen köyü yakınlarında cüzdanlarını ve özel eşyalarını gömerler. Artık gerçekten "İsimsizler"dir. Karakol baskınını yapan teröristlerin izini sürüp öldürürler.

Başkan dönmelerini emrettikten sonra adamların üzerinde bir harita bulurlar. Bir Türkmen köyü işaretlenmiştir. Akşama varabilecekleri bir mesafede ki köye giderler. Orada eskiden tanıdıkları bir Türkmen lideri Hasan'la karşılaşırlar. Civardaki bütün aşiret reisleri köyde o gece toplanacaklarmış. Başkan uydudan hareketlilik göremez; dönmelerini emreder. Ama köy yakınlarında devriye atan Murat ve Kürşat teröristleri görüp haber verir.

Fatih; başkanı arayıp termal görüntü ile bakmasını söyleyince teröristleri görür. Önceden mağaraya girip saklandıkları görüntülerin birisi tarafından silindiğini öğrenip adamın peşine düşer. Bu arada Afran sınır tarafını gezicem dediğinde yanına kamptaki kızı verirler. Kız Fatihlerin sakladıkları cüzdan ve resimleri bulur. Resimlerdeki Dayı'yı tanır. Sanırız Dayının kayıp kızı bu kızmış. Afran cüzdanları çantasına atar. Yakup ve adamları Kudret'in bulunduğunu söylenen yere baskın yaparlar ama tabi ki Kudret'i bulamazlar. Başkan'ın "Türkmenleri o köyden tahliye et" sözüne rağmen Türkmen'ler gitmez; Fatihler de onları bırakıp gitmez.




Hiç yorum yok:
Write comments