21.11.2017

Çukur 5. bölümde İsa'nın hainliği ortaya çıktı


Show TV'nin, sürükleyici hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosu sayesinde büyük bir heyecanla izlenen dizisi Çukur'un yeni bölümünde de aksiyon dozu oldukça yüksekti. Geçen bölümün sonunda. babasını öldürdüğünü zanneden şarkıcı Doğukan'ı polise teslim etmek üzere yola çıkmışlardı. Doğukan yaşadığı vicdan azabı ve aldığı çok miktarda ilacın da etkisiyle, Yamaç'ın kullandığı direksiyonu kırıverdi. Kaza yaptılar, yuvarlandılar. Yeni bölümde ise Yamaç'ın arabadan sağ salim çıkışını izledik. Doğukan ise ağır yaralıydı ve Yamaç'ın kollarında öldü. Abisini aramıştı Yamaç geldiler hemen, onu hastaneye getirdiler, ölen ocuğu da evine götürdüler, uyuşturucudan ölmüş gibi gösterdiler, ortalığı temizlediler, çocuğun babasının cesedini ortadan kaldırdılar.

Yamaç vicdan azabı duydu; "Benim yüzümden iki kişi öldü"dedi. Babası sakinleştirdi onu; "herkese yetişemezsin" dedi. Bu arada gece olanlardan etkilenen Selim, Vartolu'ya gitti, ben bu işi bırakıyorum, artık seninle çalışmayacağım dedi. "İzin vermem" dedi Vartolu, ölümle tehdit etti onu. Selim kendini çaresiz hissedyor ve bu da onu çok öfkelendiriyor. ailesine öfkesinden yanlış bir yola girdi, şimdi de çıkamıyor.

Yamaç, babasına,  Vartolu'ya içlerinden birinin haber uçurduğunu söyledi. Babası ise boş yere kimsei suçlayamazsın, önce kanıt bul, sonra bana gel" dedi. O ise zaten kanıt peşindeydi, Aliço'nun gece gördükleri Yamaç'a önemli ipuçları sağladı. İsa'nın hainlik yaptığını öğrenmiş oldu. Adamı tuttuğu gibi babasının karşısına çıkardı, Kanıtları da tek tek gösterdi. İdris Bey, öldürülsün diye emir verdi ama Yamaç engel oldu, "Benim onunla konuşacaklarım var" dedi.

Selim gelince durumu ona da haber vermek için çağırdılar; "Konuşanı bulduk abi" dedi Yamaç. Dondu kaldı Selim; "Kimmiş" diye sordu endişeyle, yakalandığını sandı... "Ben sıkıcam kafasına" dedi. Babası sinirlendi, kovdu onu. Selim'i de bir korku aldı. İsa konuşursa diye. Yamaç; "Öldürmeyeceğiz, konuşturacağım ben onu, bu kadar şeyi bilmesine imkan yok" dedi. Selim ise onu öldürmek zorunda,çünkü kendi yaptıkları da ortaya çıkacak. Zaten Vartolu da her taraftan sıkıştırmış, elini kolunu bağlamış durumda onun. Çok tehlikeli bir durumda Selim, her şeyi yapabilir.

Sena, Karaca'yı köşeye sıkıştırdı ve tehdit etti, bir daha kuzenine bir şey yapmaması için onu sertçe uyardı. Sonra da Akşın'ın saçını düzelttirmek için kuaföre götürdü onu. Sultan Hanım Celasun'u görmeye gittiği için saçını keserek cezalandırmıştı kızcağızı. Sena, kuaförde tanıştığı konsomatris bir kadına acıdı, ona yardım etmeye çalışıyor. Kadının kocası gitmiş, üç tane küçük çocuğu var.

Selim bir yolunu buldu, İsa'yı depoda tek başına yakaladı, adam bilmiyor tabii, bir tek ben değilim abi, mutlaka başka biri daha var" deyip durdu. Selim de adamın eline usturayı verip gitti kendini öldürsün" diye. Yamaç geldiğinde adam ölmüştü.
Vartolu'nun adamı Tavşancı, sebep olduğu bir olayın bedelini canıyla ödedi. Bu arada Doğukan olayının da Vartolu'nun işi olduğunu, parayı almak için gittiklerinde çocuğun babasını öldürdüğünü itiraf etti. Yamaç şaşırdı, Vartolu'nun Doğukan'dan da haberdar olmasına.

Selim çok fena adam, suçunu örtmek için başkalarının da ölümüne sebep olacak. Bir sonraki silah sevkiyatının yerini ve zamanını Vartolu'ya iletti; sonra da Yamaç'a; "İsa tek başına değildi haklısın, iki gün sonra yeni sevkiyat var, orda bir sorun çıkarsa demek ki ya Emmi ya da Paşa suçlu" dedi. Ve inandırdı kardeşini. Sevkiyat sırasında çatışma çıktı. Aliço ve Yamaç da uzaktan izliyordu. Bölüm burada sona erdi. Önümüzdeki haftayı heyecnala bekleyeceğiz gerçekten de.

Hiç yorum yok:
Write comments