21.11.2017

Söz Dizisi 22. bölüm özet. Hafız'ın acısını içimizde hissettik

Star Tv'nin reyting rekortmeni dizisi Söz'de geçen bölüm sonunda Hafız kendi karısı Fatma'yı terörist zannederek vurmuştu. Bu bölüm tam da buradan başladı. Terörist kadının peşinden giden Tim'in bazıları tuzağa düştü. Neyse ki diğerleri yetişip onları kurtardı ama kadın kaçmış oldu. Kadın gidip Çolak'a sığındı. Çolak; kadının yaptıklarını çok beğenip onu yanına aldı. Fatma'nın cenazesi toprağa verilir. Hafız'ı memleketine yollarlar. Ancak Hafız'ın durumu çok iyi değildir. Yavuz'dan gizli; birilerinden aldığı istihbaratla bulduğu adamlardan Çolak'ın yerini öğrenmeye çalışmaktadır.

Çolak yeni aldığı akıllarla yeni davranış biçimleriyle halka davranıp onların aklını çeler. Cahil halk bir kurtarıcı gibi gördükleri Çolak'ın dediklerini yapmaya başlar. Agah kampa gelip Çolak'ı tekrar büyük elçi ile buluşturur. Çolak'ın daha çabuk yükselişine yardımcı olabilmek için adam o civarın aşiret reisleri ve kanaat önderlerini oraya toplamıştır. Çolak konuşmasını yaparken Türk askeri taraftarı bir aşiret reisi Çolak'ı kukla olmakla suçlayıp masadan kalkar. Aynı adam doğruca; önceden tanıdığı Yarbay Erdem'e gidip olanları anlatır.

Yarbay Erdem'e gelen aşiret reisi Çolak'a gelecek çok miktardaki silahı da haber verir. Erdem de Yavuz ve yanına verdiği adamlarla o silahın bulunduğu köye gider. Çolak tarafından beyinleri yıkanan köylüler bizim askerlere silah çeker. Yavuz köylüleri zorlukla ikna eder. Silahları bulup patlatırlar. Çolak bu duruma çok kızıp köylüleri bir bataklığa zorla sokar. Köylüler ölmek üzereyken Yavuz ve arkadaşları oraya gelip; adamların başında bekleyen Çolak'ın adamlarını öldürür ama köylüleri bataklıktan nasıl kurtaracaklarını bilemeyip öylece kalırlar

Çaylak'a kaçan Su'nun anne babası gelir. Öfkeli babayı ikna etme görevi Yavuz'a düşer. Neyse ki her şey yoluna girer. Keşanlı arada kaynayan kulağının eleman eksikliği yüzünden göz ardı edilmesinden memnundur. Ateş; Fatma'nın cenazesine hastaneden çıkmaması gerekirken katılır ve durumu biraz daha kötüleşir. Yarbay Erdem; Ateş'e bir can borcu olmasına rağmen sevgililer için verdiği kararda ısrarlıdır. Ahmet Kartal anneannesinin yanındadır.

Eylem otelde avukat kılığındaki adamın Bahar ile konuşmasını duyar. Büyük beyin avukatı olduğunu düşündüğü için kendi istihbaratından avukatla ilgili bilgi ister. Bu arada avukat kılığındaki katil sabırla Yavuz ve Bahar ile görüşmek için bekler. Yavuz da tam Bahar'a gidip avukatla tanışacakken gelen haberle eve girmeden döner. Bu sırada Eylem'e de avukatla ilgili bilgiler gelir. Elbette resmi de gelir. Gerçek avukatın resmini görünce Eylem bir terslik olduğunu anlar ve Bahar'ı uyarır.

Hiç yorum yok:
Write comments