18.11.2017

Meryem Dizisi 16. bölümde Güçlü tutuklanıyor; Burcu açığa alınıyor

Geçen bölümün sonunda Güçlü annesinin ölümünün ardından Mahmut'un bulunduğu yere gitmiş; adamı öldürmek için silah çekmişti. Güçlü; Mahmut'u durdurmak için bacağına sıkar. Meryem, Savaş ve Burcu çocuğu vazgeçirmek için elinden geleni fazlasıyla yapar. Güçlü silahı yere sıkar. Polisler geldiğinde Burcu adamı kendisinin vurduğunu söyler.

Yurdal; adamlarını hastaneye yollar ve Mahmut'u camdan atarlar. Böylece intikamlarını alınmıştır. Savcı ile buluşma ayarlar. Anahtarı kaybettiğini öğrenince panik olur ve ikinci bir anahtar olduğunu öğrenir. Diğer anahtarın sahibini arayıp anahtarın durup durmadığını söyler.

Hastaneye gelen Oktay bütün bunlarının suçunu görevini ihmal ettiği gerekçesiyle Burcu'ya yıkar. Görevi ihmal ve kötüye kullanma suçundan kızın açığa alınmasını ister. Şaibeli ölüm diye Güçlü hakkında da yakalatma kararı çıkartmaya karar verir. Bu arada Mahmut'un yanında ki doktor kılığında ki kişinin doktor olmadığı ve kaçtığı ortaya çıkar. Burcu telaşlanır ve adamın kimliğini araştırtmaya başlar.

Berk'i gizemli ortağı arar. Beliz'den ve Derin'den haberi olduğunu söyler. Ama Derin'in ortakları olmadığını söyleyince; onsuz kasayı açamayacaklarını söyleyip aramayı kapatır. Berk ve Beliz gidip Derin'i bulur. İkinci anahtar meğer ise gizli ortak tarafından onun çantasına koymuşlarmış. Özel bir bankada bulunan kasayı bu iki anahtarla açabilirlermiş. Berk ve Beliz gizemli ortak olarak Derin'in annesinden şüphelenmektedirler

Hastanede Mahmut'u öldüren kişi ondan Savaş'ı savcının öldürtmeye çalıştığını öğrenir. Bunu söylemek için Rıza'yı çağırır. Rıza'ya olanları anlattığında adam patronunu arar ve onun yanına gitmek için harekete geçerken onu takip eden Oktay; Rıza'yı bayıltıp Mahmut'u öldürüp bu sırrı öğrenen adamları öldürür. Oktay; Rıza'yı tehdit edip hem susturur hem de işlerinde kullanacaktır.

Güçlü eve gelince çok kötü olur. Selma, Meryem, Nazlı oradadır ve yardımcı olmaya çalışırlar. Savaş da Güçlü de fırını alması için Meryem'e baskı yapar. O sırada Burcu oraya gelir ve Mahmut'un öldüğünü ve doktor kimliğindeki kişinin Rıza'nın amcasının oğlu olduğunu öğrenirler.

Selma çocuğu için eve dönmüştür. Önce evini taşlarlar. Dışarı çıkmasını sağlayan kaynanası yanında getirdiği adamlara benzin döktürtüp evi yaktırır. O sırada kaynanasından Mahmut'un öldüğü haberini alır ve şok olur. Meryem ve Savaş oraya gelir. Savaş; onları Güçlü'nün evine götürmek ister ama Meryem sonunda fırına gitmeyi kabul eder

Ertesi gün Gülümser hanımın cenazesini almak için Savaş ve Güçlü morga gider. Yurdal baş sağlığına gelir ama arkasından Oktay'ın talimatıyla soruşturma için polisler gelir. Güçlü nezarete atılır. Oktay sorgusuna girer. Mahmut'u vurmasıyla ilgili Güçlü'yü sıkıştırır.

Meryem Güçlü'yü Oktay'ın aldırdığını ve tuttuğunu öğrendiğinde hemen oraya gider. Oktay'la konuşup Güçlü'yü bırakırsa ne isterse yapacağını vaad eder. Yurdal da sıkıştırınca Güçlü'yü serbest bırakır. Güçlü ve Savaş zar zor cenazeye yetişir.

Berk ve Beliz gizli ortaktan aldıkları bilgiyle saat 4 te yola çıkar. Mesai bitiminde görevlinin yardımıyla içeri girer. Kasayı açar ve içindekiyle dışarı çıktığında Oktay; Berk'in kafasına vurup bayıltır. Kimliğine bakar ve Beliz'in kardeşi olduğunu anlar. Tam Berk'i vuracakken Beliz gelir






Hiç yorum yok:
Write comments