18.11.2017

İstanbullu Gelin 25. bölüm Ada bebek köşke geliyor


Geçen bölüm sonunda Fikret abisi ve Süreyya'yı suçlayıp babası Fevzi'in mezarı açılırken çekilen resimlerin yayınlanmasına izin vermişti. Hatta ve hatta Adem ile abisini bitirmek için el sıkışmıştı.

Bu bölüm işte bu haberle başlıyor. Boranlar bu haberi görünce kendilerine sormadan tanıdıkları bu gazatecinin nasıl böyle bir haber yaptığını sorgular. Haberin yapılmasına Fikret'in izin verdiğini duyduklarında şaşırmakla beraber üzerine gitmezler. Faruk ve Süreyya bir haftalığına tatile çıkarlar. Döndüklerinde İpek ve Ada bebek evlerine gelmiştir. İpek hala Süreyya'ya karşı tepkili ve bebeğine karşı ilgisizdir. Bebeğin beşiğini odasına bile istemez. Geceleri Fikret bebekle ilgilenmekte; gündüzleri hizmetliler bakmaktadır. Esma hanım bebeği Süreyya'ya sustursun diye vererek İpek'in bebeğiyle ilgilenmesini sağlamayı planlar.

Bebeğin köşke gelmesi ile Süreyya'nın ve hizmetli kadının bebek istekleri de depreşir. Süreyya; Faruk'tan gizli başka bir kadın doğum doktoruna görünür. Bunu Faruk'tan saklamak ister. Karısının kendisine yalan söylediğini fark eden Faruk; Süreyya'nın üzerine gider ama gerçeği öğrenip karısının da bebek istediğini öğrenince çok sevinir.

Esma hanım gazetecilerin mezarlıkta olmasını Garip'in ayarladığını düşünüp adama çok fena yüklenir. Bu arada Osman ve Garip'in kızı çıkmaya başlarlar. Osman köşkte yemekte bunu açıklayarak gündemi değiştirir.

Akif; Sanem'e bir akşam yemeğe çıkmayı teklif eder. Akşam yemeği sırasında da insanlardan gizli tutarak ilişkiye başlama kararı alırlar.
Can ise Begüm'e yardımlarından dolayı teşekkür mahiyetinde çiçek yollar ve akşam yemeğine çıkmayı teklif eder. Begüm ilk başta kabul etmese de Can muayene hanesine gidip ısrar edince kabul eder. Çok da eğlenirler.

Adem geçen bölüm sonunda karısı Dilara'yı köşte dövmüş; sonrasında "Eyvah ben ne yaptım" moduna girmişti. Dilara valizini alıp evden ayrılır ama kimseye hiç bir şey söylemez. Adem de mezarlığın açılmasının medyaya taşınması ve şirket hisselerinin düşmesi zaferlerine bile sevinemez. Aklından çıkaramadığı dayak olayını affettirmek için Dilara'ya yalvarır. Başka bir eve çıkacaklarının sözünü verir. Yeni ev bulup yerleşirler de. Dilara'nın ise eve dönmek için tek şartı vardır. Adem terapiye gidecek. Adem kabul etse de gitmekten vazgeçer. Eve yerleştikleri günün akşamı kaynanası Reyhan hanım merdivenden düşer ve ayağını incitir. Böylece eve yerleşmiş olur.

Hiç yorum yok:
Write comments