22.11.2017

Ufak tefek Cinayetler 5. bölümde Oya kliniği ve savaşı kazanıyor

Bugün Star Tv de Ufak tefek Cinayetler dizisinin 5. bölümü yayınlandı. Bildiğiniz gibi yeni başlayan dizi geçen hafta Atv de uzun süredir yayınlanan Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz isimli reyting rekortmeni diziyi AB grubunda sollayarak birinciliğe oturmuştu. Bakalım bu hafta reyting savaşlarında ne olacak

Dizideki savaşa gelecek olursak; geçen bölümün sonunda Merve; okul aile birliğindeki arkadaşlarını organize ederek Oya'dan ve kliniğinden şikayetçi olmalarını sağlamıştı. Oya bu bölüm doktorluğu, hastaları ve kliniği elinden alınınca; "Hep kötüler kazanıyor" edebiyatına girip öfke ile evdeki her şeyi kırıp döker. Soluğu Edip'in yanında alıp buralardan gitmek istediğini söyler. Oya emlakçıya evi boşaltacağını söyler. Merve hemen oraya yeni bir kiracı adayı bulup Oya'nın sinirini bozar

Serhan ise kızın evinin önüne gelip zili çalar, kliniğe gidip bakar ve Oya'ya ne olduğunu anlayamaz. En sonunda hiç adeti olmadığı halde karısı Merve'nin cep telefonundan Oya'nın telefonunu alır. Oya ise o sırada Edip ile beraber ormanda kamp yapmaktadır. Serhat kıza ne olduğunu sorsa da Oya hayatında olanlardan ona bahsetmez. Ama sohbetleri keyifli ve uzun olur.

Serhan'ın şirketindeki araştırma tamamlanır ve hırsızın bilgi işlemdeki adam olduğu ortaya çıkar. Serhan o kişinin daha derinde bir ortağı olduğunu düşünüp araştırmaya devam eder. Tabi gerçek hırsız olan ortağı ise bunun gereksiz olduğunu savunur. Bu arada bilgi işlemdeki adam kendisine şantaj yaptığı için ona para ve uçak bileti verir.

Merve ve Pelin uzun süredir Arzu'nun aldatıldığını bildiklerini arkadaşından saklamaya devam ederler. Merve henüz Arzu'ya mı Burcu'ya mı destek vereceğine karar vermeyerek Pelin ile orta karar bir destek verirler. Bu arada ikili Oya gideceği için çok mutludurlar. Zafer çığlıkları atarlar. Ancak Burcu Merve'yi arayıp topluma girmek için kendisine destek vermesini ister. Üstüne bir de Merve'yi "Eger bana destek vermezsen; Arzu'ya sizin ilişkimizi bildiğiniz söylerim" der. Bu tehdit Merve tarafında ters teper ve Arzu'ya destek vermeye karar verir. 

Taylan'ın aklı hala Oya'dadır. Kızla şansını denemek için evine gider. Oya onu eve almak istemez; sonrasında da Pelin'i arama numarası yapınca Taylan yaka paça kaçar. Eve gittiğinde de karısına fazla ilgili davranıp "Beraber tatile çıkalım" der.

 Arzu boşanmanın sessiz ve sorunsuz olmasını ister. Boşanma avukatı ile de bu doğrultuda konuşur. Ancak Burcu; Mehmet'i ince ince evi Arzu'ya bırakmaması için işlemektedir. Hacker arkadaşı da Mehmet'in telefonundaki resimleri imha eder. Arzu; Mehmet'i arar ve konuşmak ister. Adamın tavrını görünce çekişmeli bir boşanma olacağını söyler. O zaman Mehmet telefondan resimlerin silindiğini söyler. Kadın şaşırıp yıkılsa da belli etmez ve dik, kararlı bir şekilde oradan ayrılır. Ayrılır ayrılmaz da tek taş yüzüğünü çıkarır. Artık kararını kesin olarak vermiştir.

Polis herkesi ifade vermeye çağırır. Bu arada Oya'nın muayenesinde çalışan çocuk duruma müdahale eder. Halk gününde oraya gelen ve Oya için bir şeyler yapmak isteyen hastalardan ilham alarak birisine tüm hasta iletişim bilgilerini verip doktorlarına destek olmalarını ister. Hasta yakını bütün hastaları arayıp organize eder. Merve de tüm şikayet eden arkadaşlarını arayıp polise ifade vermeye çağırır. İki ordu da hazırlanmaktadır

Oya; Edip'in kanına girip eskisi gibi İzmir'e yerleşmelerini ister. Adam kabul eder. Eşyalarını toplayıp yola çıkmaya hazırlanırlar. Oya; Edip'i önden yollar. Kendisi de Serhan'la buluşup ona veda eder. Tam yola çıktığında yardımcısı onu arar ve emniyete gelen hastalarından birinin rahatsızlandığını söyler. Oya'nın hastaları tek bir fire bile vermeden oraya gelir ama Merve'nin arkadaşları emniyet, polis işin içine girince şikayetlerini geri çekmişlerdir.

Oya hemen hastasına oracıkta müdahale eder. Kadın doğum yapar. Bebeğin adını "Oya" koyarlar.  Merve tek başına kalır. Bütün şikayetler geri çekilince kliniğinin açılacağı bizce kesinleşir. Oya; asistanına o sırada sürekli arayıp ne zaman evi boşaltacağını soran emlakçıya şu cevabı verdirtir: "Oya hanım hiç bir yere gitmiyor. Burada kalıcı. Bana bir fiyat versinler. Evi satın alıcam" Hey yo bu hafta ki bölümde Oya kazandı. Bakalım reyting savaşlarında dizi nerelerde olacak?



Hiç yorum yok:
Write comments