15.12.2017

Bizim Hikaye 14. bölüm; Barış ve Filiz'in mutlulukları kısa sürüyor

Barış'ın arabası zannederek Ali'nin onlara verdiği arabaya binen Rahmet ve Hikmet yakalanır. Yakalayan Cemil arkadaşını da ikna edip yalan rapor düzenler. Çocuklara da arabayı bulmuşlar ve polise haber vermişler gibi ifade verdirtir. Eğer bu yaptığı ortaya çıkarsa polisliği bu sefer yanacaktır.

Eve barışmış halde gelen Barış ve Filiz; büyük çocukları evde bulamayınca paniklerler. Filiz evde kalırken Barış karakola gider. Tam içeri girecekken Ali telefonunu şarj edip Barış'ı arayıp olanları anlatır. Barış; çocukların başı derde girmesin diye Cemil'e neredeyse yalvarır. Cemil de bu durumu kullanıp çocukların hapse girmesiyle Barış'ı tehdit edip Filiz'den ve mahalleden ayrılmasını ister. Barış çaresiz kabul eder.

Rahmet'in yarışma sonucu için verdiği cevap yanlış çıkar. Hoca gelip onunla konuşmaya çalışır ama Rahmet hala üniversite benim neyime modundadır. Adam sonrasında eve gidip Filiz ile konuşur. Filiz buna çok kızar ve Rahmet eve geldiğinde onunla tartışır. Rahmet ağır bir laf söyleyince kız; kardeşine tokat atar. Neyse ki olay; Barış'ın yardımıyla tatlıya bağlanır. Rahmet de üniversiteye gitmeye karar verdiğini söyler.

Şeyma hanımın evinde aslında düzelmiş olan Haşmet'in provakasyonu ile Fikri zor durumda kalır. Sürekli Haşim bir şeyler yapmasına rağmen suç tabi ki Fikri'ye kalır. En son kavga ederlerken Fikri dayanamayıp Haşim'i boğazlamaya çalışırken Şeyma'ya yakalanır. Şeyma; Fikri'yi evden kovar. Gittiği kahvede ailenin tekrar eve döndüğünü duyunca Fikri eve gidip uyumaya başlar. Ama büyük çocuklar adama kızgın olduklarından evden kovar. Fikri de "Ben size gösteririm" diyerek çıkar

Hikmet; Esra'nın iyi olduğu mesajının ardından rahatlasa da kadının onunla oynadığını düşünüp içerler. Aslında kadın belli etmese de kocası Asım tarafından epey tartaklanmıştır. Hikmet tam markete gidip işi bırakacakken Esra cüzdanını acele ile yere düşürür ve çocuk da yazdığı mektubu görür. Esra'nın mektubu okumuş ve saklamış olması onu tekrar umutlandırır. Markete gelen Asım'ın alacaklıları ve Esra arasında arbede olunca Hikmet olaya karışıp yumruk yer.

Filiz telefonda Hikmet'in Esra'ya çektiği mesajları görünce çocuğun kız arkadaşı olduğunu ve ailesiyle sorunları olduğunu zanneder. Hikmet de çaresiz kabul eder. Filiz çocuğa kız arkadaşını getirmesini ve tanışmayı ister. Mecburen Müjde'den yardım isterler. Kızın sınıfında Müzeyyen isminde bir kız sahte sevgililik olayını kabul eder. Tanışıp anlaşırlar.

Ev için annesinden borç istemek zorunda kalır. Aldığı parayla ev sahibinden evi alır ve Filizler tekrar evlerine döner. Barış da son bir gün Filiz ile geçirmek için Cemil'den izin; Filiz'den söz alır. Kızın karı çok sevdiğini öğrendiği için onu Uludağ'a götürür. Geceyi beraber geçirmek için Tülay'ı ve çocukları organize eder. Çok eğlenerek güzel bir gün geçirirler. Gece Filiz Barış'ın evlenme teklifini kabul eder. Barış sürekli günleri olduğu; onu bırakacağı için üzgündür ama belli etmez. Eve döndüklerinde eşyalarını toplar. Kıza veda edemez; uzaktan bakar. Bir taksiye binip hava alanına gitmek istediğini söyler.

Filiz de kardeşlerine Barış ile evleneceği haberini verir. Çocukların hepsi çok sevinir. Evde birden aksilikler ardı ardına gelir. Musluklar su fışkırmaya başlar. Fikret kayıp düşer ve belini incitir. Acı içinde yerde kalakalır. İsmet'in temiz kıyafeti kalmadığı için altı çıplak koltukta zıplamaya başlar. Su vanasını bulup kapatmak için Kiraz koştururken kapı çalar ve bir kadın gelir. Gelen kadın onların bu halini görür. Sosyal hizmetlerden geldiğini ve bu evde başlarında ebeveynleri olmayan 6 çocuğun kaldığı ihbarını aldığını söyler. Muhtemelen o ihbarı; çocuklarının kendisine mahkum olmaları ve eve geri çağırmaları için düşüncesiz Fikri yaptı.

Bakalım çocuklar bu durumdan nasıl kurtulacaklar. Eger kurtulamazlarsa çocuklar yetiştirme yurduna verilebilir. Bakalım Barış; Cemil'in yalanını öğrenip geri dönebilecek mi?

Hiç yorum yok:
Write comments