14.12.2017

Star TV'nin iki dizisi birden final yapıyor, Dolunay ve Hayat Sırları


Televizyon dünyasında diziler arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Reyting yarışının en yeni mağluplarından ikisi de Star TV dizileri Dolunay ve Hayat Sırları oldu. Yaz dizisi olarak başlayan ve büyük beğeniyle devam eden romantik dizi Dolunay, başlangıçta salı günleri yayınlanıyordu, daha sonra, yeni başlayan Ufak Tefek Cinayetler dizisine yer açmak için yayın günü değiştirilerek Pazar günleri ekrana getirildi. Dizinin reyting kaybı devam edince de beklendiği gibi final kararı verildi.

Başrollerini Can Yaman ve Özge Gürel'in paylaştığı, diğer önemli rollerde Hakan Kurtaş, Necip Memili, Öznur Serçeler, İlayda Akdoğan ve Alara Bozbey gibi isimlerin yer aldığı Dolunay, son üç bölümüyle ekrana gelecek yani 26. bölümü ile izleyiciye veda edecek.

Ekran yolculuğunda sona gelen br diğer Star TV dizisi de Hayat Sırları. Başrollerinde Ahmet Mümtaz Taylan, Ekin Koç, Hazar Ergüçlü, Devrim Yakut, Olgun Toker ve Ecem Erkek gibi isimlerin yer aldığı, aile kavramı, sırlar aşk ve umut temalarının altının çizildiği dizi, ilk bölümünden itibaren beklenen reytingleri alamıyordu. Yapımcılığını Most Production'ın, yönetmenliğini Murat Can Oğuz'un, üstlendiği, senariyosunu da Mahinur Ergun'un yazdığı Hayat Sırları'nın önümüdeki günlerde final yapacağı söyleniyor.

Reklam gelirinin ve dolayısıyla reytinglerin, daha da açarsak izlenme oranları ve izlenme paylarının her şey demek olduğu günümüzde, yüksek reyting alamayan dizilerin akibeti aynı oluyor, final. Bir günde dört beş dizinin yayınlandığını düşünürsek, reyting sıralamasında ilk ikiye üçe giremeyen diziler, mutlaka ekranlara veda ediyor.

Neredeyse bir iki haftada bir, izlediğimiz bir dizinin final yapacağını öğreniyoruz. Bu da izleyiciye haksızlık. Televizyon izleyicisi, reyting oranı, sıralama veya benzer şeyleri düşünmeden izliyor bir diziyi, sonra bir bakıyor ki, sevdiği,her hafta merakla beklediği dizi bitiriliyor, çünkü beklenen reytingleri alamıyor. Adil mi, değil. Ama yapacak bir şey de yok.

eskiden ne güzel, sevdiğimiz diziyi gönül rahatlığıyla ziliyorduk, ya reytingi düşük çıkarsa da biterse diye düşünmüyorduk. Şimdi ise kaliteli bir diziyi izlemeye başladıysak, hep içimizde bir şüphe oluyor, "ya biterse" diye.


Hiç yorum yok:
Write comments