14.12.2017

Meryem 20. bölüm; Meryem Oktay'ı vuruyor

Meryem geçen bölüm Oktay'ın; babasının katili olduğunu öğrenmişti. yaşadığı şok ve üzüntü o kadar gözle görünürdü ki tüm seyirciler onun için üzüldük. Bu sırra saklayarak babasını değil; babasının katilini bunca zamandır koruduğunu anlamıştı. Bu duygu yoğunluğu içerisinde Beliz ona Oktay'ın yerini konum atar. Meryem hemen Burcu'nun arabasını ve torpidodaki silahını alarak yola çıkar. Savaş da Güçlü ve Burcu da onun peşine düşer. Meryem; Oktay'ı intihara zorlamaya çalışırken içeri Savaş girer. Oktay; Savaş'ı vurmak için silahını çekince Meryem onu karnından vurur.

Meryem de Savaş da vurulmayı üzerine almak ister. Meryem arabayı alıp giderken kaza yapar. Savaş peşinden gidip onunla ambulansa biner. Kız ameliyata alınır; durumu iyidir. Oktay cephesi daha karışıktır. Ertan adamın paralarını alır. Burcu'nun çağırdığı ambulans ve polisler gelir. Oktay'ı ameliyata alırlar. Durumu ağırdır.

Berk eve gelen Yurdal'ın elinden kurtulur. Naz'ı da yanında götürür ve kızı eskiden onların olan ama sonra Yurdal'ın onlardan aldığı eski evlerine götürür. Tekin daha fazla karışmak istemez ve Amerika'ya döner. Beliz evindekileri zamanında görüp kaçar. Yurdal kızının ve Berk'in izini bulur ama Naz; Berk'e yardım ederek kaçmasını sağlar. Yurdal yolda Beliz'in arabasını sıkıştırır ve kadını rehin alır. Berk'e Beliz'i verip kızını alacakken Naz; babasını bırakıp diğerleriyle gider.

Meryem kendine geldiği andan itibaren teslim olucam derken; Savaş da kendisinin yaptığını söylemenin peşindedir. Güçlü ikisinin de zarar görmeyeceği bir çözüm araştırırken Savaş'ın itiraf edeceğini duyan Derin babasını arayıp devreye sokar. Baş savcı yukardan aldığı talimatla nokta atışı hastaneye gelip Meryem'i tutuklamaya gelir. Savaş kızı bayıltıp kaçırır.

Güçlü ise sürekli Burcu'ya neden birlikte olamadıklarını sormaktadır. Sonunda Burcu hikayesini bize ve Güçlü'ye anlatır. Polis okulunda tanışıp neredeyse beraber büyüdüğü birisiyle birbirlerini sevip evlenmişler. Burcu hamileyken birden bire kocası ortadan kaybolmuş. Eve gelen adamlar evde bebek odasına saklı bir zuladan bir şeyler götürmüşler. Mücadele sırasında Burcu karnından vurulmuş ve böylece bebeğini kaybetmiş. Güçlü bu duyduklarından sonra kızı bırakmayı kesinlikle istemez ama Burcu onu evde bırakıp kaçar.

Savaş'ın Meryem'i götürdüğü yerde birbirlerine karşı duygularını itiraf ederler. Romantik anlar yaşarlar. Meryem; koltukta uyuyan Savaş'a mektup bırakıp kaçar. Savaş bir süre sonra uyanır ve ikisi de hastaneye doğru yola çıkar. Savaş kızı tam savcılığa gidip itiraf edecekken durdurur.

O sırada Derin ve annesinin bankadaki adamı ameliyathanedeki Oktay'ı kaçırır. Güçlü ve Burcu ambulansla kaçırılan Oktay'ın peşinden giderken polisler yolu çevirir. Ambulans yan yola girip uçurumdan aşağı uçar. Şoför kaçmaya çalışırken ambulans izleyenlerin gözleri önünde havaya uçar.     

Hiç yorum yok:
Write comments