7.12.2017

Meryem Dizisi 19. bölümde her şey yavaş yavaş aydınlanıyor

Kanal D'nin sevilen dizisi Meryem de düğümler bir bir çözülüyor. Bu da seyircilerin kafasında final mi yapacak iddiaları yaratıyor. Savaş'a silah doğrultan Oktay; tetiği çeker. Ama Meryem öncesinde mermileri çıkardığı için tabanca ateş almaz. Savaş; Oktay'a Meryem'i tehdit ettiği için kızar ve attığı yumruk sonuncunda adam merdivenlerden düşer. Savaş onu alıp bagaja koyup Sargun inşaatın yüksek bir katına çıkarır. Onu aşağı atmakla tehdit edip bilgi almaya çalışır. Oktay tabi ki her şeyi istediği gibi anlatır.

Meryem de Derin ile beraber Savaş'ı takip eder. Güçlü ve Burcu'ya olanları söyleyip yanına çağırır. Ama Burcu ve Güçlü öncesinde baş savcıya gidip Oktay hakkında bildiklerini anlatırlar. Adam Oktay hakkında gizli soruşturma başlatır. İnşaatın tepesindeki Savaş'ı zorlukla ikna edip durdururlar. Savaş'ı emniyete götürürlerken Oktay polislere Savaş'ı terk edilmiş kulübeye getirmesini ister. Meryem ise baş savcıyı arayarak Savaş'ın hayatının tehlikede olduğunu söyler. Baş savcı hemen Ertan'ı arayıp Oktay'ın yerini öğrenip adamı kurtarır.

Meryem ise söz verdiği gibi o geceyi anlatmaya karar verir. Önce Burcu'ya anlatır. Burcu karar veremez; Meryem önce ifade mi vermeli yoksa Savaş'a mı anlatmalı. Güçlü'ye de söyleyip akıl sorarlar. Sonunda Oktay'ın serbest kalmaması için önce ifade vermeye karar verirler. Meryem avukatı olduğu için Beliz'i arar. Beliz ağzından o geceyi bildiğini kaçırınca Meryem ilk defa kızdan şüphelenir.

Beliz'e geçen bölüm saldıran Oktay'ı aradan çıkarıp davayı kendileri açmak isteyen Bilen kardeşlere gizemli ortakları sabotaj düzenler. Bankadaki adamı evlerine yollar. İçeceklerine ilaç koyar. Beliz şans eseri bir yudum almadan emniyete gider. Berk ise ilaçlı içecekten içer içmez yere yığılır. Bankadaki adam iki kardeşin hazırladığı dosyayı çalar.

Baş savcı Oktay hakkında dosya hazırlatır. Oktay o arada Ertan'ın telefonundan Yurdal'ı arayıp şantajcılar karşılığında para ister. Savcılıktan kaçıp Yurdal'ın şirketine gider ve Beliz'in adını adresini verir. Bu arada Beliz de bildiklerini polise anlatacağını söyler. Berk evde yerde yatmaktayken eve sabah kahvaltısına Naz gelir. Genç adamı görmez; kendisine sürpriz yaptığını zannedip etrafta bakarken kendileriyle ilgili hazırladığı dosyaları bulur. Kendisine gelen Berk yanlışlıkla kızı bayıltır. O sırada Sargun ve Tekin'in adamları eve gelir. Berk; Naz'ı alıp zorlukla kaçar. Yurdallar da araştırma dosyalarının yanısıra Berk'in Beliz'in kardeşi olduğunu anlarlar.

Meryem emniyete getirilen babasının bakıcısını görünce ve daha önce Güçlü'nün söylediklerini hatırlayınca durumu anlar. Adamın sorgusunu dinler; adamı sorgu sonrası sıkıştırır ve babasını Oktay'ın öldürdüğünü öğrenir. Bundan kendisini suçlu tutar

Oktay; annesini arayıp pasaport ve paralarını ister. Beliz'i arayıp yurt dışına onunla kaçmasını ister. Ama Beliz; Oktay'ın yerini bu kez Meryem'e mesaj atar. Meryem torpidoda Burcu'nun silahını ve arabanın yedek anahtarını bulur. Arabaya binip Oktay'ın yanına hareket eder. Burcu, Güçlü, Savaş kızın peşine düşer. Oktay da bu arada kendisini yurt dışına kaçıracak kişiyle buluşup kaçışı organize etmektedir. Meryem Oktay'ı bulur.

Hiç yorum yok:
Write comments