16.01.2018

Söz 29. bölüm; Yavuz özel kuvvetlerden istifa ediyor

Geçen bölüm sonunda Çolak'a gidecek patroit füzelerini imha etmek için girdikleri sığınak benzeri yerde Hafız kurdukları bomba sistemini patlatmak için gönüllü kalmıştı. Arkadaşları onu oradan çıkarmak için çok çaba sarf ederler ama kapağı açamazlar. Bu sefer yönlendirme kodlarının bulunduğu çantadaki sinyali takip etmeye başlarlar. Hafız da aşağıda bombayı patlatmaya çalışsa da sinyal kesici yüzünden patlatamaz. El bombası atar ama adamlar geri atar. Hafız kamyonun altına saklanır. Adamların durdukları bir yerde çatışmaya başlar. Timdeki arkadaşlarının gelmesiyle kurtulur. Çaylak da kaçan adamların aracına bomba yerleştirip patlatır.

Yavuz ise büyük elçinin adamalarıyla girdiği çatışmada son anda Bahar'ı düşmekten kurtarır. Polisler olay yerine gelir. Sonrasında Yavuz'u bir heyet babası ile ilgili sorgular. Yurda dönen timi bir heyeti de Yavuz ile ilgili sorular sorarlar. Tedbir amaçlı timi de Yavuz'u da başka yerlere atayacaklarını söylediklerinde Yavuz; arkadaşlarına bir şey olmasın diye istifa etmeye karar verir. Tazminat ödemesi gerekse de istifa etme kararı alır. Bunu söylediği Erdem Yarbay da tim arkadaşları da ona çok tepki verir. Yavuz tabi gerçek sebebini söylemez. Bahar ona destek olmaya çalışır.

Eylem ise görev icabı silah satıcısı Selim ile yemek yer. Fethi kızla buluşmak için otel odasına gittiğinde Selim de gelir. Banyoya saklanan Fethi sonrasında Eylem'le kavga eder. Tim arkadaşları Çaylak'a nişan yüzüğü ve tek taş alır. 

Kodların kaybolmasının arkasından büyük elçi Agah'tan kodları bulmasını ister. O da eski bir subayın peşine düşer. Adamdan kodları alır ve Çolak'a verir. Çolak kodları adamına verir. Bu arada tim de oraya ulaşır. Çolak'ın adamlarıyla çatışırlar. Tam başardık zannederlerken el geçirdikleri füze rampasının hemen yanından bir füze ateşlenir. Hedef; Karabayır'dır. Şehirde alarm verilir. Yavuz sabah sınırı geçip Agah'ın peşine düşer. Bir adam ona yardım eder ve Agah'ı bulur. Adamlarıyla çatışıp yanına kadar gelir. Agah kendisini bırakması karşılığında kodları ona vereceğini söyler.


Hiç yorum yok:
Write comments