22.02.2018

Diriliş Ertuğrul 107. bölümde şok eden gelişme: Ares Müslüman oluyor

Geçen bölüm sonunda Ertuğrul; Konya'ya gidip Sultan Alaattin'in huzuruna çıkmıştı. Alaattin ona fethettiği KaracaHisar ve Hanlı pazarın yanı sıra Söğüt ve Domaniç'i de verir. Ertuğrul yakalanıp intihar eden emirin aslında hain olmadığını söyler. Asıl hainin Emir Saadettin olduğunu söyler. Sözlerini ispat için de Tekfur Ares'i huzura çıkarır. Ares herşeyi anlatır. Sultan tam Sadettin'i öldürecekken Mihribah sultan araya girip acele etmemesini ve Sadettin'in önceden devlete önceden yaptığı hizmetleri anlatır. Sultan kararını vermek için Sadettin'i Ares'le beraber zindana kapatıp bir gece bekler.

Mihribah sultan'ı yanına çağırıp oğullarından Kılıç Aslan'ı tahta geçirmeye karar verdiğini söyler. Kadın üzülür, kızar, hırs yapar ama hiç belli etmez. "Devletin iyiliği için öyle münasip görüyseniz boynumuz kıldan ince; zaten beneim ve oğlumun tahtta gözümüz yok" der. Adam da kadına inanır. Mihribah kendisine yardım edeceğini bildiği Sadettin'in hükmü için diller döker. Sultanın bu veliaht değişikliğini ilan etmesini engellemenin yollarını düşünür.

Aynı gece Sultan; Ertuğrul'u da yanına çağırıp veliahtını ilan edeceğini, fermanını hazırladığını söyler. Ares'i serbest bırakırsa başına iş açacağını söyler. Ertuğrul bunu bildiğini ama söz verdiğini söyler. Sadettin ile ilgili iddiasında da ısrarcı olduğunu belirtir.

Ertesi sabah Sultan hükmünü açıklar. Sadettin'in yetkilerini alıp sürgün etmiştir. Ertuğrul yine ısrarcı davranınca ona "Artık obana dön" der. Ertuğrul söz verdiği gibi Ares'i serbest bırakır. Bu arada Ares rüyasında İbn-ül Arabi'yi görür. Kalbine yumuşama ve iman gelmeye başlar. Sadettin Köpek ise saraydan gitmeden kendisine ihanet ettiğini düşündüğü Ares'i öldürmeleri için adamlarına emir verir.

Turgut ve Bamsı arasındaki kavga devam ederken obaya Titan'ın elçisi gelir. Ellerinde tuttukları kadınlar karşılığında Ares'i isterler. Ama o kadar zamanda zaten Ares'i getiremeyeceklerini bilmektedirler. Zaten amaçları Turgut ve Bamsı'yı öldürmektir. Bamsı çaresizlik ve endişeden yanlış bir karar verir ve Ares kılığına soktuğu bir alple kadınları deği tokuş etmeyi planlar. En kötü savaşarak ölürüz diye düşünür. Turgut ise dağlarda iz sürüp Angeleos'u görür. Adamı yakalar ve Bilecik tekfurunun oğlu olduğunu öğrenir.

Turgut adamı obaya getirdiğinde Bamsı çoktan alplerle planını devreye sokmak için buluşma yerine gitmiştir. Buluşma yerinde iki tarafında adamları saklanır. Pazarlık Ares'in yüzünü açmaya gelince Bamsı köşeye sıkışır. Tam o esnada Turgut yanında tekfurun oğluyla gelip değiş tokuşu onun üzerine çevirir. Esirler değişince Titan saldırmak istediğinde ise Angeleos iki kadını kaçırdıklarının duyulmasını istemediğini söyleyerek geri çekilmelerini sağlar. Hafsa bayılır.

Sadettin saraydan çıkmadan Mihribah ile görüşüp sefer sırasında Sultan'ın en yakın adamının yardımıyla Sultan'ı öldüreceğini anlatır. Sadettin'in adamları serbest kalan Ares'in peşine düşüp onu öldürmeye çalışır. Son anda Ertuğrul gelip adamı kurtarır. Ares şaşkındır. Ertuğrul'un bu yüce davranışının dini ile ilgili olduğunu öğrenince din değiştirmek ister ve şehadet getirip müslüman olur

Hiç yorum yok:
Write comments