15.02.2018

Sen Anlat Karadeniz 4. bölüm; Nefes ve Yiğit kurtulabilecek mi?

Atv de yayınlanan ve yayınlandığı günden beri reyting rekorları kıran Sen Anlat Karadeniz de geçen bölüm sonunda Tahir'i başka türlü kurtaramayacağını bilen Nefes; nezarete gidip Vedat'ı öldürmeye çalışmıştı. Polis memuru ise isteme ve söz törenindeki Tahir'i arayarak kadının burada olduğunu ve silahının olduğunu söyler. Tahir sözü yarım yamalak bırakıp karakola gidip tam Nefes Vedat'ı vuracakken ona engel olur ve tartışırlar.

Nefes ve Tahir'i karakol önünde kavga ederken gören Telgraf Naciye ve kocası bunu hemen etrafa yayarlar. Mustafa hem pasaport için hem de Nefes'in bundan sonraki hayatı için para ayarlar. Sahte pasaport için resim çekilir. Tabi bu haber de Naciye aracılığıyla dünürlere Tahir'in bu kadınla Gürcistan'a gidecek diye anlatılır. Kadınlar celallenip Kalelilerin evini basarlar. Anne hepsini sakinleştirir. Akşam yemeğe kalmalarını sağlar. Ortam biraz gerilince Tahir ve Mercan'a da akşam siz baş başa yemeğe çıkın derler.


Mustafa ertesi gün söz verdiğini ve tutulacağını söyleyerek avukat Esma'ya vekalet verdirtip şikayeti geri çekmek için dilekçe verdirtir. Ancak dilekçeyi Nefes Gürcistan'a geçince işleme koyacak böylece Vedat'ın serbest kalması sağlanacaktır.
Vedat 8 yıllık karısının Tahir'i kurtarmak için kendisini vurmaya kalkmasını sindiremez ve çok öfkelenir. Adamlarına onları takip ettirtir. Eyşan ise Mustafa'ya giderek Nefes'i vermelerini yoksa Vedat'ın Tahir'i de öldüreceğini söyler. Mustafa kabul etmez ama O da bir plan yapar. Rusya'ya gidecek gemiye kadar Tahir'i de onlarla göndermeyi düşünür.

Çocuklar konuşurken Asşye; resimdeki adamın Nefes'in sevgilisi değil abisi olduğunu öğrenir ama Nefes; Tahir'i de öldürürler diyerek kadına yemin ettirir. Asiye sınır geçildikten sonra Mustafa'ya olanları anlatır. Bu arada dünür baba; Kalelilere parayı vermek için Tahir'le Mercan'ın nikahını şart koşar. Mustafa ne yapacağını bilemez.

Bu arada Mustafa'da Yangaz'lara Eyşan'ı kaçırtıp Vedat'a şantaj yapar. Tahir'e karşılık Eyşan'ı vermeyi değil; sürekli can güvenliğini sağlamak için Vedat'tan Nefes'in abisini öldürdüğünün itirafını ister. Eğer o itiraf elinde olursa Tahir'e bir şey yapmayacağını düşünmektedir.

Nefes herkesle vedalaşır. Yiğit hiç gitmek istemez. Hele Denizden Gelen Kaplan'dan ayrılmayı asla. İdris'le beraber Batum'a oradan Gürcistan'a geçerler. Yolda Tahir'in dikkati sayesinde Vedat'ın iki adamını bertaraf ederler. Sahte pasaportları alıp kadın ve çocuğu gemiye bindirirler. Tahir kıza bir telefon verir ve sağ salim Rusya'ya gittiklerinden emin olana kadar Gürcistan da kalacağını söyler. İki taraf içinde çok zor bir ayrılık yaşanır.

Nefes ve Yiğit'in bulunduğu tekne sahile yanaşır. Vaktinden erken geldiğini anlayan Nefes bir terslik olduğunu anlar. Pasaportları ve tekneyi ayarlayan adam onlara ihanet etmiştir. Nefes'i orada bekleyen kişi Vedat'ın ta kendisidir. Nefes dehşete düşer.




Hiç yorum yok:
Write comments