10.03.2018

İstanbullu Gelin 40. bölüm özet. Kırık kalpler can acıtıyor

Bade ve Murat'ın yıldırım nikahıyla evlenmeleri konağa yıldırımın düşmesine neden olur. Esma hanımın her sözüne Garip ile ilişkisine gönderme yaparak cevap verilir. Bade de bu title değişimine ayak uyduramaz. Nurgül de arada kalmış ve kendisini çiğnediği için Bade'ye kırgındır. Konaktan ayrılmayı düşünür. Süreyya ise Faruk'la çıkmayı düşündükleri eve zaten morali bozuk olan Nurgül ve Mustafa'yı alma isteğinden bahseder. Faruk kadını ikna etmek için Süreyya'nın istememesine rağmen hamile olduğunu söyler. Nurgül konuşurken duyan Esma hanımın da haberi olur

Esma hanım uzun süredir konakta iyi haber olmadığı için herkesi çağırdığı akşam yemeğinde bunu açıklar. Bu sefer mecburen Faruk; Emir'e de söylemek zorunda kalır. Emir kadınlar gününde okulda annesiyle ilgili sunum yapmak ister. Annesini anlattıktan hemen sonra herkesin içinde Süreyya'yı anne babasının birleşmesine engel olmakla hatta birleşemediği için üzülen annesinin ölmesiyle suçlar. Süreyya çok üzülür. Akşam çocukla güzel bir konuşma yapar.

Fikret çocuğunu görememektedir. Esra ile ne kadar mutluysa kızını da bir o kadar özlemektedir. İpek bir hamle daha yapar ve Esra'nın manyak abisini eve çağırır. Her şeyi abartıp çarpıtarak anlatır ve adamı doldurup Esra'ya yollar.

Esma beraber tatile gitmek için hazırlanan Garip'e gider ve çocukları yüzünden beraber olamayacaklarını söyler. Garip çok üzülür. Kadından uzak durmak için davalarını devredip oradan ayrılmaya karar verir. Tam evinin kapısından çıkmak üzereyken Esma'ya son bir mesaj atar, telefonunun şarjı biter ve adam kalp krizi geçirip yere düşer

Faruk'a zaten öfkeli olan Can'ın artık Begüm için de kızgınlığı artmıştır. Adem'e Boranları bitirmek için bir plan yapar. Tabi ki Boranların en zayıf ve problemli halkası Fikret'e dayadıkları bir plandır. Hava kargoculuğuyla ilgili Fikret'i kandırmayı ve şirketi çökertmeyi planlayıp adamı ufak ufak işlemeye başlarlar. Hatta Can; Dilara'nın Faruk'tan borç alıp müzik okulunun parasını geri vermesini bile Adem'i Faruk'a karşı kışkırtmak için kullanır.

Adem ve Can meyhanede içerken yanlarına eskiden tanıdığı adam gelir. Adem onu görünce şok olur. Şirkete de gelen adam ondan bir parayı aklamasını ister. Adama karşı borçlu olan Adem yine de suça karışmak istemeyince onu Dilara ile tehdit eder. Adem çaresiz kabul eder. Fikret'in son hainliği ise annesinin çekmecesinden zorlukla çaldığı babasına ait olan mektup olur. Mektubu Adem'e götürdüğünde Adem; babası Fevzi'nin kendisine Boran soy adını vermeyi istediğini; annesine ve kendisine bakacağını ama annesinin bunu istemeyerek kendilerini çıkmaza sürüklediğini anlar ve şokların en büyüğünü yaşar.


Hiç yorum yok:
Write comments