7.04.2018

Avlu Dizisi 2. bölüm özet. Deniz Kudret'in tuzağına düşüyor

Geçen bölüm sonunda müdüre Nihal hanım ceza evinde çıkan isyan sırasında yaralanmıştı. Kadının yanı başında elleri kan içinde diz çökmüş vaziyette Deniz'i bulurlar. Jandarmalar köpeklerle duruma müdahale eder. Müdüreyi eşi ambulansla hastaneye götürür. Ameliyata alırlar. Deniz'i tek kişilik hücreye atarlar. Savcı gelip herkesi sorguya çeker.

Hastanede yetkiyi müdür yardımcısı olan Özlem alır. Psikolog Melis'in karşı durmasına rağmen daha sert önlemlerle durumu yönetmeyi seçer. Dışarıda basın ve mahkum, tutuklu yakınları birikmiştir. Arama ve sayım yapılır.

Deniz'in kocası ve kızı da Nihal ile aynı hastanede aynı kattadır. Taburcu olurlar. Kocası bütün gece içer. Sabah kızı televizyonda isyanı ve annesinin sorumlu tutulduğunu öğrenir. Avukata gidip annesini kurtarmasını ister ve suçu kendisinin işlediğini söyler. Avukat bunu saklı tutmalarını söyler.

Kudret; Nihal'in bilekliğini bulup hücresini saklar. Özlem hastaneye giderken Oktay'la sohbet eder. Kadın hayatında birisi olduğunu söyler. Oysaki yoktur. Annesi ile yaşamaktadır.

Deniz'in kızı Ecem; ceza evi önünde biriyle tanışır. Çocuk Kudret'in oğluymuş. Çocuk kızı gideceği yere bırakır ve görüş yasağı kalktığında haber veririm diyerek telefon numarasını alır

Özlem birilerinin Deniz ile irtibata geçmesi için kadını hücreden çıkartır. Avukatıyla görüşen Deniz'e kızının babasını onun vurduğunu söylediğini söyler. Deniz Azra'dan kızıyla konuşması için telefonu vermesini ister ama kız gözler üstümüzde sabret der. Ama Deniz sabretmez ve Kudret'e gider. Bir iyilik karşılığında telefon eder.

Nihal hastanede ölür. Cezaevinde törenin ardından toprağa verilir. Kudret'in de Deniz'in de çocuklarıyla görüşme izni çıkmıştır. Savcı artık cinayet soruşturması olan soruşturma için tekrar Deniz ile görüşür.

Kudret sakladığı bilekliği elemanlarından birisine verip Deniz'in odasına saklattırır. Kudret; Deniz'den Azra'nın casusu olmasını hatta ister ama kadın kabul etmez. Kudret; Deniz'i görüş saatinde çamaşırhaneye kilitletir. Sonra da kocası ve kızına onları görmek istemediğini söyletir. ecem çok üzülür. Kudret oğluna Deniz'in kızıyla görüşmesini tembihler.

Nihal'in kocası Murat karısının üzerinden çıkanlar listesinde bilekliğini bulamaz. Özlem'e gidip olay günü karısının bunu taktığını; delil torbasından çıkmadığına göre katilin aldığını söyler. Ceza evinde özel bir arama yaparlar. Bileklik kimdeyse katil odur diye bir sonuç çıkarırlar.

Hiç yorum yok:
Write comments